Deze 69 nieuwe emoji komen eraan: hipsterbaard, kotsend gezicht en exploderend hoofd

Er komen weer allemaal nieuwe emoji's aan. Stuur straks ook een hipsterbaard, een kotsend gezicht of een exploderend hoofd. Ook zijn er nieuwe activiteiten en mensen en kun je meer soorten voedsel versturen. Bekijk ze hier allemaal.

Nieuwe emoji voor 2017.
Unicode, het instituut die verantwoordelijk is voor de emoji’s, heeft weer een hele reeks aan nieuwe emoji’s bekendgemaakt. In totaal gaat het om 69 nieuwe emoji, zoals een hipsterbaard, een kotsend gezicht met open mond en een exploderend hoofd. De nieuwe emoji zijn in de race om later dit jaar toegevoegd te worden in iOS.

Hipsterbaard, kotsend gezicht en meer nieuwe emoji

In totaal gaat het om 69 nieuwe emoji, verdeeld over allerlei categorieën. Wat betreft smileys kun je rekenen op een kotsend gezicht. Er was al een smiley met een ziek groen gezicht, maar deze nieuwe smiley spuugt de groene kots daadwerkelijk uit. Ook is er een lachend eng gezicht met een heel klein en heel groot oog, een breedlachend gezicht met sterrenogen, een exploderend hoofd met een enorme rookwolk op z’n hoofd en een boos gezicht met tekens voor z’n mond.

Wat betreft voedsel komen er ook weer een hoop nieuwe emoji bij. Het gaat dan om een kom met een lepel, voedsel in blik, een sandwich, een stuk vlees, broccoli, kokosnoot, gelukskoekje, afhaaleten, taart en een pretzel. Ben je meer van de menselijke emojis, dan stuur je straks misschien ook een kind, een volwassen persoon of een oudere volwassene. Er komen ook mannelijke en vrouwelijke versies van een zeemeermin, een tovenaar, persoon in stoombad, een bergbeklimmer, een fee, een vampier, een elf, een geest, een zombie en persoon in lotushouding. Voor hipsters is er de man met hipsterbaard, terwijl vrouwen een kind met borstvoeding kunnen sturen. Voor gelovigen komt er een vrouw met hoofddoek.

Daarnaast zijn ook nog een aantal overige emoji’s onderweg, waaronder twee handgebaren, een oranje hart, een drinkbeker met een rietje, een ufo, een slee, een T-Rex en Sauropod, een giraffe, egel, zebra, krekel, schelp, drie vlaggen (Engeland, Schotland en Wales), jas, sjaal, drumstokjes, sokken, handschoenen, een curling steen, een petje en een brein. Wanneer deze nieuwe emoji’s precies aan iOS toegevoegd gaan worden, is nog even de vraag. Naar alle waarschijnlijkheid zijn ze deze zomer klaar om toegevoegd te worden. Aangezien Apple er altijd snel bij is, is de verwachting dat deze in iOS 11 toegevoegd gaan worden.

Bekijk ook

iOS 11 voor iPhone en iPad: alles over functies, versies en meer

iOS 11 verscheen in 2017 voor iPhone en iPad. Wat zijn de nieuwe functies, hoe moet je iOS 11 installeren en op welke toestellen werkt? In dit overzicht lees je alles over deze versie.

Via: Business-Insider & Emojipedia

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 maart 2017 om 12:28
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.