Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Eén procent van al het internetverkeer gaat via de iPad

Wereldwijd vindt één vijfde van het mobiele internetverkeer op de iPad plaats. Dat vertaalt zich naar bijna één procent op het totale internetgebruik globaal gezien.

Internetverkeer op de iPad wereldwijdVan al het internetverkeer in de wereld, liep de afgelopen periode 0,92 procent via de iPad. Dat lijkt misschien niet veel, maar schijn bedriegt. De website 9to5Mac spitte twee recent uitgevoerde onderzoeken van Net Marketshare door en concludeerde daaruit dat 5 procent van al het internetverkeer mobiel geraadpleegd wordt. Bijna één vijfde van al het mobiele internetverkeer, wat uitgevoerd kan worden met een enorm aantal mobiele telefoons, wordt dus uitgevoerd op de iPad.


Dat de iPad in zijn geheel niet hoger scoort dan 0,92 procent internetverkeer is niet zo verwonderlijk. Denk maar eens aan al die pc’s die dagenlang onafgebroken op het internet staan te ratelen in kantoren.

In de Verenigde Staten scoort de iPad verhoudingsgewijs beter. Daar vindt 2,1 procent van het internetverkeer plaats op de tablet van Apple. Mobiel dataverkeer vindt er ook meer plaats: 8,2 procent van al het internetten vindt daar plaats op een handzaam apparaat. Overigens moet de iPad de iPhone zich nog voor zich dulden: 2,9 procent van Amerika’s internetverkeer wordt opgeslokt door de kleine versie van iOS. Android volgt met 2,6 procent. Daarachter speelt BlackBerry met 0,57 procent alleen nog maar een marginale rol.

De statistieken van de twee onderzoeken van Net Marketshare zijn hier en hier te lezen.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.