Ecobee3 Lite: goedkopere thermostaat met HomeKit-support

De Ecobee3 Lite is een goedkopere uitvoering van de HomeKit-thermostaat. Zonder sensoren, maar nog steeds met ondersteuning voor HomeKit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je een thermostaat met HomeKit-support zoekt, dan kun je bekende namen als Toon en Nest beter overslaan. Je bent beter af met Tado, Netatmo, de Honeywell Lyric of Ecobee3. Over die laatstgenoemde gaan we het hier hebben, want de nieuw aangekondigde Ecobee3 Lite is is goedkoper dan de eerdere versie maar bevat wel de meeste functies, zoals HomeKit.


Ecobee3 Lite aan de muur

Ecobee3 Lite: goedkoper zonder sensoren

De Ecobee3 Lite heeft geen ondersteuning voor kamersensoren en werkt ook niet samen met accessoires zoals luchtbevochtigers en ventilatoren. Daardoor kun je niet checken of er iemand in de kamer aanwezig is, terwijl dat met de normale Ecobee3 wel mogelijk is.

Update april 2017: de Ecobee3 Lite heeft inmiddels een update gekregen en is nu wel geschikt voor externe sensoren.

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

Gaat het vooral om het verwarmen van je huis, dan heb je genoeg aan deze Lite-versie. Die is qua prijs ook flink goedkoper: geen $249 maar $169. Wel zul je wat meer moeite moeten doen om de thermostaat te bemachtigen, want de enige Nederlandse webwinkel die ‘m verkocht is ermee gestopt. Ook is het belangrijk om vooraf even goed te checken voor welke systemen het model geschikt is, namelijk conventioneel (2H/2C), hittepomp (4H/2C) en enkele andere systemen op gas, olie en elektrisch. Ecobee3 maakt een energieprofiel van je huis en het weer buitenshuis, zodat het op elk moment comfortabel is. Je zou er gemiddeld 23% per jaar mee kunnen besparen.

Ecobee3 Lite

Niet voor klunzen
De Ecobee3 Lite heeft een 3,5-inch kleuren-touchscreen en werkt met HomeKit, Amazon Echo, Wink, IFTTT en Samsung SmartThings. Het is ook te bedienen met apps voor iOS, Android en de Apple Watch. Je kunt een pre-order plaatsen voor de Lite-versie, die vanaf 31 oktober wordt geleverd voor $169. Wel een waarschuwing: deze thermostaat is alleen geschikt voor mensen die wat handiger zijn en zich niet laten afschrikken door Engelstalige handleidingen en temperaturen boven de 72 graden (Fahrenheit, wel te verstaan).

Bekijk ook

De beste Apple Watch-apps voor het bedienen van je huis

In de App Store vind je heel veel apps voor je Apple Watch die allerlei accessoires in huis kunnen bedienen. Denk aan je Philips Hue-lampen, thermostaten of beveiligingscamera's. In dit artikel zetten we enkele van deze apps op een rijtje.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 18 april: Ondersteuning voor externe sensoren toegevoegd.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.