Reacties voor: Denon en Marantz versterkers ondersteunen AirPlay voor 49 euro

Denon en Marantz hebben een update beschikbaar gesteld, waarmee een aantal van hun versterkers AirPlay gaan ondersteunen. De update kost 49 euro.
Elger van der Wel -

Reacties: 28 reacties

  1. Gaaf dat die ondersteuning door een firmware upgrade mogelijk wordt gemaakt op bestaande apparatuur! Erg jammer dat het 50 Eu kost. Koop dan een Apple TV in Amerika voor 70 Eu πŸ˜‰

  2. damm ik heb net een iets te oud model de 3808a πŸ™

  3. Apple tv heeft slechts een optisch audio uitgang, niet handig in combinatie met een versterker die dat niet heeft. De airport expresse werk perfect.

  4. Kost nou die firmware update 50 euro!? Is dat niet een beetje teveel van het goeie?

  5. Als uitstekend werkend alternatief heb ik ‘n bluetooth receiver van nog geen 30 Euro aangesloten op mijn homecinema systeem en werkt prima! Ook alle andere bluetooth apparaten zoals mijn laptop en (oudere) nokia telefoon werken hiermee… πŸ˜€

  6. Of de AirPort Express, werkt net zo goed.
    Snap tevens niet dat de Time Capsule en Extreme geen audio uitgang hebben gezien hun prijs vergeleken met de Express.

  7. De titel is een beetje misleidend. Je zou bijna denken dat ze van die speakers voor 49 euro verkopen.

  8. Of je koopt voor€35 deze http://dagactie.com/dagaanbieding/18688/gear4-blustream-rx-bluetooth-ontvanger.html
    Die heb ik ook en werkt perfect, aan te sluiten op elke versterker, dus ook als je nog eens van audio gaat wisselen hoef je hem alleen maar even opniruw in je nieuee installatie te pluggen

  9. Ik weet wel dat Denon en Marantz high-end merken zijn die wat meer kunnen vragen voor hun producten, maar 50 euro voor alleen een firmware update? Een beetje fabrikant stelt zoiets gratis beschikbaar.

    Je zou haast gaan hopen dat deze update spoedig op internet te vinden zal zijn langs andere kanalen.

  10. Kun je nou ook muziek vanaf je ipod ( toch 4g ) afspelen op je versterker via die Airplay express?? ik zie nu namelijk alleen een stream icoontje bij video’s

  11. Kijk eens naar de nieuwe Zeppelin Air van Bowers & Wilkins. Nu streamen met Apple Airplay.http://www.bowers-wilkins.com/

  12. Maar als je zo’n versterker koopt, zal 50€ voor een firmware upgrade met extra functionaliteit geen probleem zijn.

  13. @nadorst28: Je kan natuurlijk ook altijd de HDMI aansluiting gebruiken op de AppleTV (gen 2), he! πŸ˜› En nee, je hebt je TV niet nodig om een muziekje af te streamen, de AppleTV werkt dan net zo als een Airport Express.

  14. Vind het ook nogal stom dat je zoveel moet betalen voor een update.
    Heb zelf een Marantz NR1601, al duur genoeg. Maar zal er niet op werken…misschien toekomst?
    Werkt dit dan via wifi of….?Heb me nog niet echt verdiept in het begrip ‘airplay’

  15. @Neptune1:
    @Chris:
    Een airport express is bitperfect, dwz de data die op je cd staat wordt onveranderd doorgestuurd naar het optische signaal. Daarom heeft een AE ook een plaats in een echt high-end audio systeem (een apple TV gen 2 gek genoeg niet!!). Bluetooth systemen hebben vaak onvoldoende bandbreedte om 16 bit geluid ongecomprimeerd door te geven.
    Als je het nog eens na wilt lezen: http://www.stereophile.com/digitalprocessors/505apple
    Ps. De verkoopwaarde van een AE op marktplaats is momenteel gelijk aan een firmware-update.

  16. Het noemt dan wel AirPlay maar het werkt ook over bekabelde netwerken. Mijn iMac is via utp verbonden met m’n linksys router die het signaal dan draadloos naar m’n airport express stuurt en zo naar de miniketen.
    Veel topmodellen van denon en consoorten hebben ook een utp poort dus ook die connectie kan desgewenst bekabeld.

  17. Ik stream mijn muziek van iPhone of notebook via Bluetooth naar de ontvanger die aangesloten is op onze buizenversterker (Unison Research Unico SE). Werkt prima!

    Zit al wel even te denken aan Apple TV. Waar kan ik dan het beste terecht? Apple Store?

  18. Origineel geplaatst door ARTHURHOFMAN.COMIk stream mijn muziek van iPhone of notebook via Bluetooth naar de ontvanger die aangesloten is op onze buizenversterker (Unison Research Unico SE). Werkt prima!Zit al wel even te denken aan Apple TV. Waar kan ik dan het beste terecht? Apple Store?

    Bluetooth ontvanger van 30euro even goed?? Bluetooth heeft niet genoeg bandbreedte voor fatsoenlijk geluid. Krijg je mega gecomprimeerde zooi.
    Denon en marantz gebruikers kopen die spullen voor de kwaliteit. En dan is een bt ontvanger geen optie.
    Als je een mediamarkt 5.1 setje hebt van 250euro zul je het inderdaad niet horen.

  19. @Placer:

    Hahaha, wat denk je als ik zoveel geld aan een versterker uitgeef? πŸ˜›

  20. Alle Denon en Marantz apparaten die compatible zijn met Airplay zijn gloednieuw en dus nog maar net op de markt. Des te grotere schande dat je nog moet betalen voor die upgrade.

  21. @JanJansen: Beste jan natuurlijk heb je helemaal gelijk, gelukkig ben ik zo’n Marantz bezitter en zou de softwareupdate kunnen toepassen, echter is de muziek die op mijn Iphone staat allemaal mp3 formaat, en daar brengt ook deze softwareupdate geen verbetering in. Neem met een gerust hart aan dat wanneer ik echt van mijn muziek wil genieten deze zeker niet vanaf mijn Iphone afkomt

  22. Origineel geplaatst door ARTHURHOFMAN.COM
    wat denk je als ik zoveel geld aan een versterker uitgeef?

    Volgens mij moet je dan ook geen muziek vanaf je iphone streamen via BT.. dan ben je de kwaliteit al kwijt voor het bij je versterker is… πŸ™
    Ik gebruik iphone als remote om itunes aan te sturen. AE aan de versterker en dan heb je wel hifi…

  23. Kun je ook streamen vanaf de Mac of pc naar de versterker of naar het speaker systeem?

  24. @hans:

    Klopt. Er is duidelijk verschil, ik stream eigenlijk altijd vanaf mijn notebook of de iPhone staat in de keuken in de NAC3 van Pioneer te laden en af te spelen.

  25. Origineel geplaatst door Chris
    @nadorst28: Je kan natuurlijk ook altijd de HDMI aansluiting gebruiken op de AppleTV (gen 2), he! En nee, je hebt je TV niet nodig om een muziekje af te streamen, de AppleTV werkt dan net zo als een Airport Express.

    Kun je dat eens onderbouwen met een linkje naar informatie hierover? Ik lees op verschillende forums namelijk dat de AppleTV (gen 2) wel een library kan afspelen van bijvoorbeeld een NAS, maar dat je niet net zoals bij een Airport Express de AppleTV simpelweg als “externe luidsprekers” kan gebruiken.

  26. @Joost,
    De 2e gen AppleTV kan wel van een NAS spelen, maar je hebt nog wel een computer nodig waar iTunes op draait.

    Als je de AppleTV aansluit op een versterker (met optische ingang), dan werkt ie als een externe speaker net zoals de AE.
    http://www.apple.com/appletv/

  27. Gewoon een sonos ,dan ben je in een keer klaar.

  28. Weet iemand toevallig of de Denon ook op het netwerk moet zijn aangesloten als je je muziek streamt vanaf de iPhone?
    Wat betreft die upgrade kosten van 49 euro, deze gaan volledig naar Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.