Cydget: plaatjes draaien op je lockscreen met SpinCD (jailbreak)

(Laatst bijgewerkt: ) · Paul Pols

Cydget: SpinCDWe zullen niet iedere Cydget die uit komt bespreken, maar SpinCD wilden we je toch niet onthouden. Deze Cydget die is gebaseerd op Papilio toont op je lockscreen een CD-hoesje met daarin de cover art en de naam van het nummer dat je aan het besluisteren bent via de iPod-functie. Ook is het mogelijk om naar het vorige of volgende nummer te gaan of het afspelen te pauzeren. De naam SpinCD dankt de Cydget aan het feit dat de cover art heftig spint als je van nummer wisselt.

De bediening van SpinCD is simpel: door op de CD op je lockscreen te drukken krijg je de knoppen vorige, pauze en volgende te zien. Je kunt natuurlijk klikken met behulp van de headset om naar het vorige of volgende nummer te gaan. In dat geval verschijnt begint de Cydget te spinnen en zie je de naam van het nummer dat afgespeeld gaat worden. Je kunt de afbeeldingen die door de Cydget gebruikt worden zelf aanpassen door de bijbehorende PNG-afbeeldingen te wijzigen.

In de onderstaande video zie je SpinCD in actie:

SpinCD.cydgetDe Cydget is (nog) niet terug te vinden in een repository. De installatie is redelijk eenvoudig, maar voor de zekerheid lopen we even met je de te volgen stappen na.

  1. Installeer via Cydia de applicatie Cydget als je deze nog niet hebt.
  2. Gebruik DiskAid, iPhoneExplorer of iPhone Folders om je iPhone/iPod te benaderen.
  3. Download de geanimeerde of de niet-geanimeerde versie van SpinCD.
  4. Pak het zip-bestand SpinCD.zip uit op je computer.
  5. Kopieer de folder SpinCD.cydget naar System/Library/LockCydgets
  6. Ga naar Instellingen, Cydget, Lock Cydget Order en activeer SpinCD.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.