Concept: bestanden van je computer naar de iPhone slepen (video)

· Bastiaan Vroegop

iPhone naar MacHet is vaak een aardig karwei om een foto, video, tekst of muzieknummer van je computer naar je iPhone te verplaatsen. Je bent al snel aangewezen op het synchroniseren van de gehele iPhone in iTunes of het versturen van e-mails naar jezelf, die je op het ontvangende apparaat weer opent. Een concept van ontwerper Ishac Bertran laat zien hoe het verplaatsen van een bestand naar je iPhone zo simpel als het verslepen van een bestand kan zijn. Je houdt de iPhone aan de zijkant van je scherm, waarna er een halve cirkel verschijnt waarin je de bestanden kunt slepen.

Bertran’s concept lijkt vooral handig wanneer je snel een enkele foto of tekst op je iPhone wil zetten, gezien dit slechts één bestand is die je in één beweging van of naar je iPhone sleept. Het is alleen nog de vraag hoe Bertran’s idee uitgevoerd kan worden, gezien de video slechts een demonstratie van een mogelijkheid is. Hij heeft het idee niet uitgewerkt.

Het idee is niet helemaal uit de duim gezogen: een aantal apps maken het al makkelijker om bestanden van je iPhone naar een computer te verplaatsen. Zo laat de iPhone-app Bump je foto’s van je iPhone naar de computer sturen door de iPhone op de spatiebalk te tikken.

Via Gizmodo.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.