Comex: ‘jailbreak iPad 2 hopelijk voor aanstaande woensdag’

(Laatst bijgewerkt: ) · Paul Pols

iPad 2 jailbreak hopelijk voor aanstaande woensdagGoed nieuws voor gebruikers die wachten op het moment dat zij hun iPad 2 eindelijk kunnen jailbreaken. Comex heeft in een recente tweet aangegeven dat hij de jailbreak van de iPad 2 voor woensdag beschikbaar hoopt te kunnen maken. Bij deze uitspraak heeft comex wel expliciet de kanttekening gemaakt dat de tweet niet moet worden gelezen als een belofte: een eerdere belofte die de hacker over een releasedatum deed moest hij namelijk later verbreken.

Tweet comex over iPad 2 jailbreak

Hoewel er officieel nog geen details bekend zijn gemaakt over de werking en de compatibiliteit van de komende jailbreak, is het waarschijnlijk dat het gaat om een jailbreak voor alle varianten van de iPad 2 op iOS 4.3 tot en met iOS 4.3.3. De teaser die afgelopen zondag op JailbreakMe.com werd geplaatst doet verder vermoeden dat het om een jailbreak gaat die bijzonder eenvoudig uitgevoerd kan worden door simpelweg deze website te bezoeken en de mogelijkheid “slide to jailbreak” te gebruiken. Dat de hacker hoopt de jailbreak vóór woensdag beschikbaar te kunnen maken betekent overigens niet dat de jailbreak óp woensdag beschikbaar zal worden gemaakt. Over het algemeen streeft het iPhone Dev Team ernaar om de releases van jailbreaktools op een zondag uit te brengen onder het mom van “Sunday is a funday!“.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.