Comex genomineerd voor Pwnie Award (jailbreak)

Comex is genomineerd voor de Pwnie-award voor het ontdekken van de kwetsbaarheid die in jailbreakme.com wordt gebruikt. Op 3 augustus weten we of Comex met zijn FreeType-kwetsbaarheid heeft gewonnen van o.a. de Pwn2Own-exploit voor Blackberry.

pwnie awards 2011Comex is genomineerd voor de Pwnies-awards, die op 3 augustus worden uitgereikt tijdens de Black Hat Security-conferentie in Las Vegas. Comex kreeg de nominatie vanwege de exploit die hij in jailbreakme.com gebruikt. De nominatie staat in de categorie ‘Best Client-Side Bug’ en gaat concurreren met de Blackberry Pwn2Own-exploit, een Android-webmarkt XSS en kwetsbaarheden in Google Chrome en Java.


Comex’ ontdekking is de FreeType-kwetsbaarheid in iOS, die gebruikt wordt door de mobiele browser Safari. De jury zegt erover:

This exploit is a great example of programming a weird machine to exploit a modern system.

De Pwnies worden sinds 2006 uitgedeeld aan black en white hat-hackers die een belangrijke ontdekking hebben gedaan op het gebied van security. Wie erbij wil zijn moet op 3 augustus 18:15 uur plaatselijke tijd in het bekende casinohotel Ceasar’s Palace in Las Vegas zijn.

Meer info: genomineerden Pwnie Awards 2011

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.