Chinese site verkoopt hoesjes voor ‘iPhone 5G’

· Gonny van der Zwaag

iphone 5g case designNieuwe hoesjes, nieuwe geruchten. De website GadgetsDNA wijst op een Chinese iPhone-case die momenteel op de handelssite Alibaba wordt aangeboden. Deze case is bedoeld voor de ‘iPhone 5G’. De case heeft als bijzonderheden dat de bezel (schermrand) veel smaller is dan we op de iPhone 4 gewend zijn. Ook is er iets vreemds aan de hand met de camera van deze ‘iPhone 5’: de flitser zit niet vlakbij de cameralens, maar aan de andere kant van het apparaat. Geruchten over de volgende generatie iPhone benadrukken steeds dat het toestel niet zoveel verschilt van de huidige iPhone 4. Er zou alleen sprake zijn van minor cosmetic differences.

Het zou bij deze cases kunnen gaan om accessoires die gemaakt zijn op basis van prototypes die momenteel circuleren bij Foxconn, de fabrikant van de iPhone. de keuze voor de naam ‘iPhone 5G’ lijkt echter minder geloofwaardig. De iPhone 3G werd immers zo genoemd, omdat het toestel geschikt was voor het 3G-netwerk. En hoewel er (vooral in de VS) al 4G-netwerken worden opgetuigd, is het nog een stap te ver om al over 5G te spreken.

Wat de smallere schermrand betreft: voormalig Engadget-hoofdredacteur Joshua Topolsky beweerde een tijdje geleden dat de nieuwe iPhone nauwelijks een schermrand zou hebben. Ook meende hij dat het scherm groter zal worden (3,7 in plaats van 3,5 inch) en dat de achterkant van glimmend metaal is gemaakt. Topolsky beweerde echter ook dat de iPad 2 een sd-kaartslot zou krijgen en dat bleek achteraf onzin.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.