Chinese man bouwt zelf iPad-kloon van onderdelen

Een 21-jarige Chinese man besloot zelf een iPad te bouwen van onderdelen. Het resultaat is een dikke uitvoering van de iPad, die op Windows draait. Het kostte 300 dollar aan onderdelen.

apple ipad namaakWat doe je als je geen geld hebt om een iPad te kopen? Je zou kunnen kiezen voor een goedkope Android-kloon, maar je kan ook zelf aan de slag gaan. Een Chinese man besloot om het heft in eigen hand te nemen en bouwde zelf een iPad na. In een 20 minuten durende video op Youku, een Chinese variant van YouTube, is te zien hoe de man zelf een iPad maakte van computeronderdelen, een touchscreen en een behuizing met toetsenbord. het eindresultaat is een tablet die op een dikke uitvoering van de iPad lijkt, maar draait op Windows. Liu Xinying is nu een held op Weibo, de Chinese variant van Twitter. De 21-jarige is sinds de publicatie van de video bestookt door mensen die ook zo’n doe-het-zelf-iPad willen maken.


Liu begon zijn knutselactiviteiten niet om er geld mee te verdienen. “Ik deed het voor de lol”, zegt de winkelbediende van een computerwinkel in de Chinese stad Jinan. Hij gebruikte 2.000 yuan (ca. 300 dollar) aan computeronderdelen en vermoedt dat dit ook de waarde van het apparaat is. Daarmee bespaarde hij 1.688 yuan ten opzichte van de goedkoopste uitvoering van de iPad.

Is de missie geslaagd? Er staat een Apple-logo op het apparaat en het is een knappe prestatie, maar het lijkt meer op een oud model iMac zonder voetje, dan op een echte iPad-lookalike.

Hieronder is een verkorte YouTube-versie van de video te zien, die 7 minuten duurt:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wie liever de volledige versie bekijkt kan ook de Youku-versie bekijken:

Click here to display content from player.youku.com

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.