Chinese iPhone-killer AV-P688 nu wereldwijd verkrijgbaar

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

CECT P168Op internet is vanaf nu een ‘high quality copy unlocked iPhone AV-P688‘ verkrijgbaar. Verschillende webwinkels hebben de imitatie-iPhone in het assortiment opgenomen en verkopen het voor ongeveer $200. In werkelijkheid blijkt het niet om een apparaat met multitouch-bediening te gaan, maar vindt de bediening plaats via vier knoppen en een homeknop onder het scherm. Als dit model bekend voorkomt: dat klopt. Het blijkt bij de AV-P688 te gaan om de CECT P168, waar we al wel vaker over hebben geschreven.

Ondanks het feit dat de P168 een goedkope imitatie van de iPhone is, zitten er toch ook wel wat interessante functies in. Zeven uur spraaktijd, 340 uur standbytijd en een ingebouwde 2 megapixel-camera zijn niet slecht, hoewel je bij aankoop goed moet opletten of je geen model met 1,3 megapixel camera krijgt aangesmeerd. Er zit 1MB intern geheugen in, een uitbreidingsslot voor geheugenkaartjes, en er zit (logisch) geen simlock op.

Mocht het je al zijn opgevallen dat het scherm er wat flets en onscherp uitziet: dat klopt. De schermresolutie is maar 220 x 176 pixels in plaats van 480 x 320 pixels bij de iPhone.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.