CES 2014 organiseert speurtocht met Apple iBeacon-technologie

· Gonny van der Zwaag

ces-televisiesOp de jaarlijkse consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas is dit jaar iets bijzonders te doen: een speurtocht. De organisatoren van de beurs hopen dat mensen op die manier meer hallen en stands bezoeken. Er zal gebruik worden gemaakt van iBeacon-technologie van Apple. Voor elke iBeacon die je bezoekt, verdien je een badge. Mensen met een iOS- of Android-telefoon kunnen meedoen en er tablets en sportarmbanden mee winnen.

De eerste drie spelers die alle badges hebben verzameld winnen een prijs. Onder de resterende spelers worden ook nog enkele troostprijzen verloot. Je hebt de officiële CES 2014-app nodig om de speurtocht te kunnen uitvoeren. De CES vindt plaats van 7 tot 10 januari, traditiegetrouw in Las Vegas.

ibeacon-apple-storeApple introduceerde iBeacons tijdens de Worldwide Developer Conference in de zomer van 2013. Het zijn zenders die weinig energie verbruiken en die gebruikt kunnen worden om je locatie binnenshuis te bepalen. Apple gebruikt het zelf al in de Apple Stores in de VS: als je in de buurt van tafels met een bepaald product komt, krijg je een pop-up met extra informatie te zien. Je moet hier wel vooraf toestemming voor geven. iBeacons worden ook gebruikt om toegang te geven tot tijdschriften als je in een café zit en om mensen naar hun zitplaatsen te wijzen in een honkbalstadion.

Zie ook ons dossier iBeacons.

Openingsfoto: betsyweber

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.