Camera iPad 2 maakt augmented reality mogelijk

Doordat de iPad 2 camera's heeft wordt het mogelijk om augmented reality applicatie te maken voor de iPad. junaio heeft al een filmpjes gemaakt van hun app op de iPad.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

junaio op de iPadDe iPad 2 heeft drie grote verbeteringspunten: de snelheid, het dunnere design en de komst van twee camera’s. Sommige mensen vinden de camera’s niet zo boeiend, omdat ze niet videobellen en de iPad ook nog niet echt het meest ideale apparaat vinden om foto’s te maken. De camera is echter wel dé nieuwe functie van de iPad die voor een hoop nieuwe mogelijkheden en apps gaat zorgen. Eén van die dingen is de komst van augmented reality op de iPad.


Dat betekent dat je het beeld van de werkelijke wereld via de camera op je scherm laat zien en daar extra informatie aan toevoegd. Voor de iPhone zijn er al een hoop apps die daar iets mee doen, maar daar ben je uiteindelijk wel wat beperkt door het kleine scherm. Het grote iPad-scherm biedt in dat opzicht weer nieuwe mogelijkheden.

Junaio is een augmented reality browser voor de iPhone. De makers van die app willen junaio ook op de iPad beschikbaar maken en komen alvast met een voorschot in de vorm van een video:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Na junaio zullen nog veel applicaties volgen. Ik ben benieuwd of er ook compleet nieuwe toepassingen komen die op de iPhone niet mogelijk zijn, omdat het scherm er te klein voor is.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.