bunq laat je nu betalen bij winkeliers met een QR-code

De nieuwste versie van de bun-app maakt het mogelijk om te betalen via een QR-code bij bijvoorbeeld een winkelier. Scan de QR-code bijvoorbeeld bij een ijskraampje en maak meteen het geld over, als vervanging voor het pinapparaat.

bunq laat je een QR-code scannen.
De jonge bank bunq heeft vandaag een nieuwe functie geïntroduceerd. De nieuwste versie van de bankapp maakt het mogelijk om bij bijvoorbeeld winkels te betalen met het scannen van een QR-code. bunq noemt dit zelf een nieuwe vorm van contactloos betalen, maar eigenlijk is het niets meer dan een snelkoppeling naar de betaalrekening van de ontvangende partij.

IJsje betalen met een QR-code

De nieuwe functie werkt als volgt. Als winkelier kun je de QR-code gebruiken als vervanging voor een pinapparaat. Klanten scannen vervolgens deze QR-code met de bunq-app, waarna ze alleen nog zelf het bedrag in hoeven te voeren en de betaling te verzenden. De winkelier krijgt vervolgens direct een pushbericht als het geld overgemaakt is. Hoewel er inderdaad geen contact aan te pas komt, is het niet simpelweg een kwestie van je telefoon ergens bij houden. Ondanks dat je een QR-code scant, moet je nog wel steeds zelf het juiste bedrag invullen.

bunq QR-code scannen met een blij meisje.

De functie heeft daardoor wat weg van het betaalverzoek via de ING-app. Iedereen met de Mobiel Bankieren-app van ING kan een QR-code aanmaken, zodat de betaler deze alleen hoeft te scannen. Het verschil met bunq is dat bij ING wel direct het juiste bedrag ingevuld wordt, waardoor het alleen nodig is om de gegevens te controleren en te verzenden. Bij bunq is dus meer actie vereist.

Bekijk ook

ING Mobiel Bankieren laat je een betaalverzoek doen met QR-code

De Mobiel Bankieren-app van ING heeft een nieuwe functie gekregen. Met de nieuwste versie kun je een betaalverzoek indienen door gebruik te maken van een QR-code.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 juni 2016 om 6:00
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.