Buienradar uitgebreid met sneeuwhoogtes van bekende wintersportgebieden

Als je nog een wintersport gepland hebt, dan is het verstandig om je iPhone met Buienradar met je mee te nemen. De iOS-versie van Buienradar geeft nu namelijk aan wat de sneeuwhoogte is op meer dan 700 wintersportlocaties.

Wintersport met bergen en sneeuw.
Heb je deze tijd nog een wintersportvakantie gepland, dan is het verstandig om de Buienradar-app met je mee te nemen. Buienradar (link) geeft nu namelijk weer wat de exacte sneeuwhoogte is op meer dan 700 wintersportlocaties, zowel in Oostenrijk, Frankrijk als Duitsland. Behalve deze sneeuwinfo is de app ook op andere punten verbeterd. Het scrollen verloopt vloeiender, de weergegevens zijn afgerond en wordt de minimale en maximale temperatuur op een dag duidelijker weergegeven.

Buienradar geeft sneeuwhoogtes op wintersportlocaties

Als je op wintersport gaat is het natuurlijk wel belangrijk om te weten hoe het ervoor staat met de hoeveelheid sneeuw. Hoewel Buienradar voor buitenlandse locaties geen radarbeelden kan laten zien, geeft de nieuwe versie wel aan wat de sneeuwhoogte is. Je kunt dus niet zien of het daadwerkelijk sneeuwt, maar wel op welke hoogte de sneeuw precies ligt. Hoewel er geen specifieke lijst gegeven is van plaatsen waar deze informatie te zien is, wordt in de update-omschrijving gemeld dat het gaat om ruim 700 locaties, waaronder Mayrhoven, Flauchau, Val Thorens, Sölden en Saalbach-Hinterglemm.

Buienradar met sneeuwhoogtes.

Je vindt de sneeuwhoogte door een locatie in de zoekbalk in te tikken. Hoewel het erop lijkt dat de app geen info over de locatie kan tonen, kun je nog wel een heel stuk naar onderen scrollen. Hier vindt je onder andere de gevoelstemperatuur en zonintensiteit, maar nu dus ook de sneeuwhoogte in aantal meters. Verder heeft Buienradar nog een wijziging doorgebracht in de 14-daagse vooruitzichten. Tik je op een dag in de lijstweergave, dan wordt met een gekleurd blokje de minimum (blauw) en maximum (rood) temperatuur weergegeven. Zo zie je in één oogopslag wat de temperatuur gedurende de dag zoal doet.

Bekijk ook

De beste wintersport-apps voor iPhone, iPad en Apple Watch

Wintersporten wordt nog leuker met deze handige apps voor iPhone, iPad en Apple Watch. De wintersport-apps geven je handige informatie over verschillende skigebieden en de sneeuwhoogte. Ook meten ze je snelheid en andere interessante statistieken.

Tijdens deze kerstperiode geldt in de App Store altijd een korte pauze, waardoor er geen appupdates verschijnen. Dit jaar was de kerstsluiting in de App Store van 23 tot en met 27 december. De eerste appupdates na deze kerstsluiting druppelen dus inmiddels binnen, getuige de update voor Buienradar. Hoewel de kerstsluiting dit jaar korter is dan een jaar geleden, zullen er waarschijnlijk wel weer wat meer updates voor je iPhone of iPad klaarstaan.

Bekijk ook

Kerstvakantie: geen app-updates tussen 23 en 27 december 2016

Apple sluit voor ontwikkelaars tussen 23 en 27 december de mogelijkheid om nieuwe apps en appupdates in te dienen. De App Store blijft voor gebruikers wel gewoon bereikbaar.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 december 2016 om 15:31
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.