Braziliaanse iPhone 3G unlock werkt met speciale chip

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

Braziliaanse iPhone 3G hackEngadget schrijft over de methode die de Brazilianen hebben gebruikt om de iphone 3G te unlocken. Net als bij de Turbo SIM voor de eerste generatie iPhone is deze methode gebaseerd op een superdun kaartje met een chip, die tegen je SIM wordt gedrukt. Volgens Paulo en Breno van DesbloqueiroBr ligt het geheim in de manier waarop de SIM-adapter is geprogrammeerd.

Bij Turbo SIM moest je nog tools op de iPhone zelf installeren, zodat er ook een jailbreak nodig was. Bij deze methode hoeft dat niet: alleen je eigen simkaart en de chip van DesbloqueioBr is voldoende. De iPhone denkt daarbij dat een test-SIM is geplaatst, maakt verbinding met het netwerk en geeft de functionaliteit daarna over aan de simkaart van jezelf. Engadget probeerde het uit en het bleek te werken. Hoeveel deze oplossing gaat kosten, willen de hackers nog niet zeggen. Ze zijn van plan om de komende dagen meer informatie bekend te maken.

Je kunt ook een video bekijken.
Bedankt, Stenk!

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.