#Boos Polertiek-app van Tim Hofman laat zien op welke politicus je boos bent

#Boos Polertiek is een nieuwe app van Tim Hofman. In de app vind je een kieskompas waarmee je kunt achterhalen op welke politicus je boos bent, zodat je daar dus vooral niet op moet stemmen. Ook bevat de app een soundboard.

#Boos Polertiek voor iPhone.
De verkiezingsstrijd is losgebarsten nu de eerste debatten tussen lijsttrekkers gevoerd zijn. Op 15 maart kun je je stem uitbrengen op het volgende kabinet dat het beleid moet gaan bepalen voor de komende jaren. Als je nog geen idee hebt op wie je moet stemmen, dan kan de app van Tim Hofman jou daar misschien bij helpen. Tim Hofman is op YouTube razend populair met zijn reeks #Boos-filmpjes. Met de gelijknamige app kun je zien op welke politicus jij boos bent.

#Boos Polertiek-app met Kieskompassie

De #Boos Polertiek-app bevat allerlei opties. Allereerst vind je het Soundboardsj, waarin je allerlei geluiden uit de #Boos-filmpjes kunt afspelen. In het begin zijn er maar een paar geluidsfragmenten, maar als je meer functies in de app ontdekt speel je ook meer geluidjes vrij. Het belangrijkste onderdeel is echter de kieskompas, ook wel Kieskompassie genoemd. Hierin geef je bij dertig stellingen aan in hoeverre je het hiermee eens of oneens bent. De app geeft vervolgens de uitslag in de vorm van hoe boos je bent op de partijen. Je krijgt dus een omgekeerde uitslag te zien. Je ziet niet op welke partij je moet stemmen, maar op welke partij vooral niet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Zoals de naam van de app en de verschillende onderdelen al doen vermoeden, is het taalgebruik van de app typisch Tim Hofman. Wie bekend is met de #Boos-serie, weet daardoor wat hij of zij kan verwachten. Heb je dit nog nooit gezien, dan kan het doen van de kieskompas nogal en opgave zijn. Door het gekke taalgebruik zul je de stellingen ongetwijfeld een paar keer opnieuw moeten lezen om nou te weten wat er staat. De app is dan ook vooral bedoeld voor jongeren. Tim Hofman strijdt er dan ook voor dat meer jongeren op 15 maart naar de stembus gaan en deze #Boos-app is daar een onderdeel van. Verder kun je in de app ook je mening geven op een bepaalde stelling.

Boos Polertiek op de iPhone.

Als je op zoek bent naar nog meer apps voor de Tweede Kamerverkiezingen, dan hebben we daar een aparte lijst voor. Deze #Boos Polertiek-app is daar een mooie aanvulling op, zeker omdat het de vrij serieuze zaken wat toegankelijker maakt voor mensen die wat minder met politiek bezig zijn.

https://www.iculture.nl/gids/tweede-kamerverkiezingen-2017-apps/

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 februari 2017 om 21:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.