Bizar: 25 euro voor een iPhone-koekje

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

iPhone koekje van 25 euroApple is populair in China, dat opperden we vanochtend ook al in het artikel over jailbreakpercentages. Maar dit is toch wel vrij bijzonder: de Chinese Carol Chow verkoopt in haar lekkernijenwinkel CCSweets in Peking iPhone-koekjes voor maar liefst 25 euro per stuk. Ze maakt ze grotendeels zelf, net als al haar andere eetbare creaties. Maar van alle taarten en koekjes, is Apples iPhone veruit de populairste. De orders stromen binnen.

Veel mensen willen een iPhone maar kunnen ‘m niet krijgen, dus ik besloot er koekjes van te maken. Ze zijn te personaliseren met verschillende berichten erop.” Bepaalde onderdelen van het koekje worden geïmporteerd uit andere landen en een koekje maken duurt uren.

Maar zelfs Chow heeft te kampen met namaak die veel goedkoper wordt aangeboden, net als bij de iPhone zelf. Chow: “Andere winkels zijn onlangs begonnen met een soortgelijke business als de mijne, maar de meeste kopiëren mijn koekjes. Er zijn ontzettend veel kopieën hier. De industrie daarachter ontwikkelt zich sneller in China dan in elk ander land.


Bovenstaand filmpje is alleen beschikbaar in Flash-formaat en daarom alleen op je iPhone te bekijken als je een Flash-compatibele browser gebruikt.

Het moge duidelijk zijn dat Chow zich met de prijzen van 25 tot 400 euro voor een koek of taart niet bepaald richt op de doorsnee consument. We gaan niet voor je uitrekenen wat het kan kosten om een iPhone-koekje in Nederland te laten bezorgen.

Via ntdtv.com

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.