Apple TV 7.0 beta 1 voegt Family Sharing toe

Apple heeft een eerste bèta van versie 7.0 van de Apple TV-software aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVNaast de tweede beta van iOS 8 heeft Apple vanavond ook een eerste beta voor nieuwe Apple TV-software aan ontwikkelaars vrijgegeven. Het gaat om versienummer 7.0 en er zit ook een nieuwe functie in: Family Sharing (Delen met gezin). Dit is een dienst om met meerdere gezinsleden gebruik te maken van eigen iTunes-accounts, maar waarbij je afrekent via één creditcard. Op de Apple TV komt die functie ook erg van pas, want je kunt niet alleen je creditcard delen, maar ook aankopen, foto’s, locaties en agenda’s. Ook kunnen ouders toestemming geven voor aankopen van kinderen.


Family Sharing werd aangekondigd tijdens WWDC 2014 en komt ook beschikbaar in iOS 8.

Ontwikkelaars kunnen de nieuwe beta downloaden in het iOS Dev Center. Opvallend is dat de nieuwe beta alleen beschikbaar is voor de derde generatie Apple TV. Een versie voor oudere Apple TV-versies vinden we er niet terug. Dit zou mogelijk kunnen betekenen dat Apple met ingang van versie 7.0 de ondersteuning voor oudere Apple TV’s staakt, net zoals het bedrijf dat ook bij oudere iPhones en iPads doet.

icloud-family-sharing

In de release notes van Apple TV 7.0 noemde Apple alleen een tweetal reeds bekende problemen. Zo kan het afspelen van video’s stotteren of zelfs helemaal stoppen. Ook kunnen crashes voorkomen. De nieuwe Apple TV-software zal naar verwachting in het najaar beschikbaar komen, rond dezelfde tijd als iOS 8. Er gaan tevens al langere tijd geruchten over een geheel vernieuwde Apple TV met mogelijk een eigen App Store en veel verbeteringen gericht op gamers.

De Apple TV is via Apple te koop voor €111.

Update 18 juni 2014: inmiddels is de prijs verlaagd naar €99.

apple-tv-generations

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.