Nu al? IOS 10 beta 8 en iOS 10 publieke beta 7 nu te downloaden

Apple zet er weer lekker tempo achter, want de achtste betaversie van iOS 10 is zojuist vrijgegeven. Ontwikkelaars en publieke betatesters kunnen aan de slag met iOS 10 beta 8 en publieke beta 7.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 10 Bedieningspaneel.

Apple zet flink wat tempo achter de nieuwste beta’s. Afgelopen vrijdag geleden verscheen plotseling de zesde publieke beta en zevende ontwikkelaarsbeta van iOS 10, maar is een week later alweer toe aan iOS 10 beta 8 en publieke beta 7. Dat betekent dat Apple in ruim een week tijd drie betaversies uitgebracht heeft, want vorige week maandag verscheen ook al een nieuwe publieke en ontwikkelaarsbeta.


Waarschuwing 18:55 uur: Diverse mensen melden problemen met de update naar iOS 10 beta 8. Het is daarom verstandig om nog even te wachten met updaten!

Foutmelding iOS 10 beta 8

Achtste beta van iOS 10

In rap tempo zijn dus iOS 10 beta 6 en iOS 10 beta 7, met de bijbehorende betaversies beschikbaar gekomen. In de laatstgenoemde loste Apple belangrijke beveiligingslekken op, die voorkomen dat de Pegasus-spyware je nog langer kan afluisteren. Voor het publiek kwam daarvoor iOS 9.3.5 beschikbaar, zodat ook zij gewapend zijn tegen de Pegasus-spionagesoftware.

Apple lijkt hard doorgewerkt te hebben, want nu is er dus alweer een nieuwe versie te downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers. De achtste beta van iOS 10 bevat mogelijk weer slechts enkele bugfixes, omdat we steeds dichter bij de uiteindelijke release van iOS 10 komen.

Bekijk ook

iOS 10 Public beta 6 en iOS 10 developer beta 7 nu te downloaden

De zesde publieke beta van iOS 10 is zojuist verschenen. Bovendien kunnen ontwikkelaars aan de slag met de zevende ontwikkelaarsbeta.

iOS 10 is een grote update voor de iPhone, iPad en iPod touch. Zo hebben de widgets een nieuwe look en plaats, is het toegangsscherm vernieuwd, zien de meldingen en het Bedieningspaneel er anders uit en is er een nieuwe Home-app voor HomeKit. Bovendien kun je veel standaardapps nu verbergen en wordt Siri opengesteld aan externe ontwikkelaars, zodat zij hun apps kunnen laten besturen door de slimme assistent. Ook de Muziek-app wordt door Apple onder handen genomen, terwijl de Berichten-app veel nieuwe functies erbij krijgt.

Bekijk ook

Achter de schermen: vernieuwingen in iOS 10 die Apple niet liet zien

Naast de tien functies die Apple voor iOS 10 heeft aangekondigd, zitten er nog veel meer niet-genoemde functies in iOS 10. Wij hebben 40 leuke, geheime of minder bekende functies van iOS 10 uitgekozen.

Nieuwe beta van iOS 10 downloaden

De achtste beta voor ontwikkelaars verschijnt vanzelf bij de optie Software-update. Je vindt deze bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Iedereen met een eerdere beta van iOS 10 kan deze nieuwe versie downloaden. De definitieve versie van iOS 10 verschijnt vermoedelijk op 14 september.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 september 2016 om 10:28
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.