Bestuur je Philips Hue-lampen met Siri

Je kunt de Philips Hue-lampen bedienen met Siri door gebruik te maken van SiriProxy. Ontwikkelaar Brandon Evans legt uit hoe je dit doet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Philips HueDe nieuwe Hue-lampen van Philips zijn te besturen vanuit een iPhone-app, maar met en beetje getweak kun je ze ook aan of uit doen met behulp van Siri. Dit ontdekte ontwikkelaar Brandon Evans, die een aantal speciale commando’s bedacht die je met behulp van SiriProxy kunt toevoegen aan Siri. Hoe je dit zelf ook kunt doen legt hij uit op Github.


De Philips Hue-lampen kunnen draadloos worden verbonden met je thuisnetwerk, zodat je vanaf de iPhone het licht aan of uit kunt zetten. Ook kun je de kleur van het licht aanpassen, waardoor je de sfeer van een kamer kunt veranderen. Je kunt zelfs het licht om een bepaalde tijd automatisch langzaam laten inschakelen, waardoor de lampen als een wekker kunnen dienen. Omdat de draadloze ontvanger van de Hue in de lampen zit, hoef je ze enkel in je bestaande lampen te draaien en een bridge in je thuisnetwerk aan te sluiten.

Een beetje technische kennis om de Siri-besturing voor je Hue-lampen te installeren is wel vereist. Je moet een speciale Siri-server opzetten binnen jouw thuisnetwerk, die commando’s richting Siri opvangt. Heb je dit voor elkaar, dan moet je ook nog eens de plugin van Evans op je server installeren. Een totaalvervanger voor de app is de Siri-hack ook nog niet: zo kun je nog niet de kleur van licht veranderen of een scène kiezen. Siri is enkel in staat lichten aan of uit te zetten en de lichtintensiteit aan te passen.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Meer info Nederland:

Meer info België:

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.