Audience: ‘Apple gebruikt waarschijnlijk niet onze ruisonderdrukking in iPhone 5’

· Bastiaan Vroegop

Audience iPhone 4SProcessorfabrikant Audience denkt niet dat Apple hun ruisonderdrukkingstechnologie zal gebruiken in de iPhone 5. De ruisonderdrukking van Audience maakte deel uit van de A5-processor in de iPhone 4s en was volgens experts één van de redenen waarom Siri alleen op de iPhone 4S te gebruiken was. De ruisonderdrukker maakte het namelijk makkelijker voor Siri om gebruikers te verstaan. De aandelen van Audience zijn met 50 procent gedaald sinds de aankondiging.

De A5-processor in de iPhone 4S gebruikt Audience’s earSmart-processor. Kiest Apple ervoor om de processor in de iPhone 5 niet te gebruiken, dan verliest Audience een grote klant. In het bericht van Audience staat het volgende:

Audience denkt dat het onwaarschijnlijk is dat de OEM [Apple] onze Processor IP in zijn volgende generatie mobiele telefoon gebruikt. Audience is zich niet bewust van voorgenomen veranderingen van deze OEM in het gebruik van Audience’s processors of processor IP in eerdere generaties van de OEM’s mobiele telefoons.

Apple kan wellicht zonder Audience gebruikmaken van ruisonderdrukking in de iPhone 5. Er zou bijvoorbeeld gekozen kunnen worden voor een nieuwe partner die een iets afwijkende technologie aanbiedt. In juli 2012 werd Apple nog aangeklaagd door Noise Free Wireless, een Amerikaans bedrijf dat rechten meent te hebben op soortgelijke technologie.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.