Als voormalig ClickandBuy-gebruiker lukt het niet om je apps bij te werken? Dit helpt

Ben je voormalig ClickandBuy-gebruiker en kun je plots geen apps meer updaten en downloaden? Je kunt het makkelijk zelf oplossen door de betaalmethode te wijzigen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De afgelopen dagen werden we overspoeld door klachten van voormalige ClickandBuy-gebruikers. Zoals bekend is de betaaldienst eind april gestopt en dat levert problemen op voor mensen die nu apps willen updaten en downloaden.


App Store op iPhone

Betaalgegevens ClickandBuy nog niet bijgewerkt

Het probleem ontstaat omdat mensen hun betaalgegevens nog niet hebben bijgewerkt. Gelukkig hebben veel iCulture-lezers dat wel op tijd gedaan, omdat er 5 euro iTunes-tegoed mee was te verdienen.

Bekijk ook

ClickandBuy stopt, gebruikers krijgen 5 euro iTunes-tegoed van Apple

Clickandbuy stopt eind april. Om te zorgen dat gebruikers hun iTunes-betaalgegevens aanpassen geeft Apple ze 5 euro beloning voor de moeite.

ClickandBuy: apps bijwerken werkt niet

Toch zijn er ook mensen die hun betaalgegevens niet hebben bijgewerkt. Nu ClickandBuy permanent is gestopt lopen ze tegen problemen aan. De betaaldienst is niet meer te gebruiken voor betalingen in de App Store.

https://twitter.com/GertJan_/status/728935157873430528

Je kunt dit op drie manieren oplossen:

  1. Stort een iTunes-tegoed
  2. Registreer een creditcard
  3. Kies voor geen betaalmethode

Hieronder leggen we de drie opties uit. Als bovenstaande opties niet werken zul je contact moeten opnemen met Apple Support om te vragen of zij de instellingen kunnen herstellen. Dit moet je ook doen als er nog tegoed op je account staat, waar je niet meer bij kan. Gelukkig kunnen veel mensen het probleem zelf oplossen door gewoon een andere betaalmethode te kiezen, zoals we hieronder uitleggen.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

#1 iTunes-tegoed storten

De makkelijkste en goedkoopste betaalwijze voor mensen die geen creditcard hebben, is om gebruik te maken van iTunes-cadeaubonnen. Daarbij profiteer je ook nog eens van kortingen, want iTunes-kaarten zijn bijna altijd wel ergens in de aanbieding. De korting is meestal zo’n 15% tot 20% op de normale verkoopprijs. Het voordeel is ook dat je controle houdt op je uitgaven: als het tegoed op is, kun je ook niet overwacht geld uitgeven.

  1. Ga naar de supermarkt of een andere winkel en schaf een iTunes-kaart aan.
  2. Open iTunes op de desktop.
  3. Klik rechtsboven op je accountfoto en kies de optie Accountinfo.
  4. Klik naast Betaalgegevens op Bewerk.
  5. Klik vervolgens op de blauwe link Om een code te gebruiken, klik hier.
  6. Je kunt nu de code inwisselen die op het krasvakje van de iTunes-kaart staat.

iTunes-betaalmethode wijzigen

Let op dat in Nederland gekochte iTunes-kaarten alleen geldig zijn voor Nederlandse iTunes-accounts. Dit geldt op dezelfde manier voor Belgische iTunes-kaarten.

#2 Creditcard registreren in iTunes

Heb je sinds je ClickandBuy-klant was toch een creditcard gekregen, dan kun je ervoor kiezen om alsnog de creditcard als betaalmethode toe te voegen. Dit doe je als volgt.

  1. Open iTunes op de desktop.
  2. Klik rechtsboven op je accountfoto en kies de optie Accountinfo.
  3. Klik naast Betaalgegevens op Bewerk.
  4. Klik op de gewenste creditcard, bijvoorbeeld MasterCard, VISA of American Express.
  5. Vul je betaalgegevens in.

#3 Geen betaalmethode instellen

Heb je problemen met downloaden en updaten van apps en wil je nog geen nieuwe betaalmethode invoeren, dan kan dat ook. Open de accountinformatie zoals hierboven aangegeven en doe daarna het volgende:

  1. Klik naast Betaalgegevens op Bewerk.
  2. Naast de logo’s van creditcards zie je de optie Geen. Klik daarop.
  3. Je kunt nu geen betaalde apps meer aanschaffen, maar je kunt wel apps updaten en gratis apps downloaden.

In onderstaande tip lees je meer over apps updaten op iPhone en iPad:

Bekijk ook

Zo kun je apps updaten op iPhone en iPad

Hoe kun je apps updaten? De apps op je iPhone of iPad moeten regelmatig worden bijgewerkt naar de nieuwste versie. In deze tip leggen we uit hoe je het updaten van iOS-apps werkt via de App Store op je toestel.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.