Reacties voor: Apple’s publieke geheim: de 3G iPhone

Er zijn inmiddels zoveel aanwijzingen voor de 3G iPhone dat Apple het toestel eigenlijk net zo goed kan aankondigen. Een gesprek met analisten leidde gisteren weer tot een reeks reacties in de trant van: Geen commentaar.
Lees het complete artikel → Apple’s publieke geheim: de 3G iPhone

Reacties: 17 reacties

  1. Volgens mij is de doelstelling 10 miljoen iphone’s vanaf lanceerdatum tot aan eind 2008. Dus nu zijn er 5,4 miljoen verkocht en ze zitten op de helft van de tijd. Is dus wel te redden lijkt me…

  2. Idd. De telling van de redactie klopt niet helemaal. Apple loopt juist voor op schema. Over het opkopen van die chipfabrikant, lees ook “Why Did Apple Buy PA Semi?” http://www.roughlydrafted.com/2008/04/24/why-did-apple-buy-pa-semi/

  3. Als Apple een 3G iPhone uitbrengt in juni en de 2,5G als laaggeprijsd model gaat verkopen, dan is de target zeeeer makkelijk te halen zou ik zeggen…

  4. Laat hun dan al beginnen met de iPhone in België uit te brengen (op een legale wijze natuurlijk)

  5. Apple doet inderdaad wat mistig over die cijfers, maar ik heb toch reden om te denken dat het om 10 miljoen stuks in de periode januari-december 2008 gaat. Reuters schrijft namelijk:

    “We are very pleased with iPhone momentum and we remain confident of achieving our goal of selling 10 million iPhones in calendar 2008,” Oppenheimer told a conference call after the company reported second-quarter financial results.

    Dat wekt toch de indruk dat *in* kalenderjaar 2008 10 miljoen stuks verkocht gaan halen. Maar goed, je kunt het op twee manieren interpreteren: je kunt het ook opvatten als “Die doelstelling gaan we ergens in de loop van kalenderjaar 2008 halen”. Toch wekt de wijze waarop het geformuleerd is bij mij meer de indruk dat het voor de periode januari-december geldt.

  6. hoe meer landen er bij komen des te makkelijker ze het gaan halen. Helemaal als er straks keuze is tussen verschillende modellen. Zelfs met de vendor lokin die er nu op ziet gaan ze dat met twee vingers in hun neus halen.

  7. Maar voordat ze hun geografisch gebied kunnen uitbreiden is in de meeste landen de 3G versie toch wel een must wil deze telefoon in dat land gaan slagen (zo ook Nederland)

    GPRS is namelijk hier toch al wel achterhaald met de bijna volledig landelijke dekking van UMTS en HSDPA timmert ook flink aan de weg.

    Ik denk dat de huidige iPhone inderdaad zal verdwijnen (zoals dit altijd gebeurd met appleproducten) zal het oude model uitgefaseerd worden en plaats maken voor het nieuwe model met up-to-date componenten en features en zal de prijs gelijk blijven, uiteraard zal met die actie het huidige model dan in de uitverkoop gaan om de voorraad op te maken (dit is nu al het geval in enkele EU landen)

    Denk wel dat ze de 10 miljoen zullen gaan halen, dat nu nog niet iedereen die een iphone wil er al een heeft heeft natuurlijk ook heel erg te maken met het aflopen van nog lopende telefoonabbonementen waardoor mensen bij verlenging dan zullen kiezen voor de iphone (alleen van toepassing op landen waar hij al officieel beschikbaar is)

    Mensen in Nederland die er persé één willen hebben hebben er al via alternatieve manieren een bemachtigd maar ik denk dat de afzet markt ook hier nog groot genoeg is.

  8. De mensen die erg graag een iPhone wilde hebben, hebben er al één zo ook ik maar als de 3G er komt ben ik er ook gelijk bij.

  9. ik denk op 9 juni of in september (dan maken ze ook altijd de nieuwe iPods bekend….)
    maar hoe sneller hoe beter!

  10. zou het niet kunnen dat ze het huidige model zonder abonnement gaan verkopen? En het 3G-model enkel met abonnement? dan raken ze zéker aan 10 miljoen 🙂

  11. Waarom doet men zo lelijk over 3G??? Is dat dan zoveel beter ?

  12. 3G technologies enable network operators to offer users a wider range of more advanced services while achieving greater network capacity through improved spectral efficiency. Services include wide-area wireless voice telephony, video calls, and broadband wireless data, all in a mobile environment. Additional features also include HSPA data transmission capabilities able to deliver speeds up to 14.4Mbit/s on the downlink and 5.8Mbit/s on the uplink.

    Unlike IEEE 802.11 networks, 3G networks are wide area cellular telephone networks which evolved to incorporate high-speed internet access and video telephony. IEEE 802.11 (common names Wi-Fi or WLAN) networks are short range, high-bandwidth networks primarily developed for data.

  13. 3g betekent ook een duur abbonement. Iedereen wil hem zo graag, maar vergeet dat de data abbo’s van 10 euro ook een snelheids beperking hebben. Ze hebben alleen geen data beperking. Die 3g snelheid haal je er dus ook absoluut niet mee, die haal je alleen met stukken duurdere abonementen.

  14. Op mijn simkaart staat: AT&T 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.