Apple’s publieke geheim: de 3G iPhone

· Gonny van der Zwaag

3G iPhoneForbes schrijft dat er al zoveel informatie bekend is over de 3G iPhone dat Apple eigenlijk net zo goed een persbericht kan uitbrengen. Gisteren benadrukte het bedrijf in een conference call met analisten, dat ze blijven vasthouden aan 10 miljoen iPhones, ook al werden het afgelopen kwartaal maar 1,7 miljoen stuks verkocht. Als je dat doortrekt naar de resterende kwartalen van dit jaar kom je op 6,8 miljoen. Er moet er dus wel iets gebeuren om dat aantal van 10 miljoen te halen.

AT&T heeft al bevestigd dat er nog dit jaar een 3G iPhone komt en Steve Jobs bevestigde het eerder ook al. Toch antwoordde Apple’s COO Tim Cook gisteren ontwijkend op vragen van analisten over de 3G iPhone. Analist Shannon Cross vroeg of Apple de huidige iPhone blijft verkopen zodra er een 3G-versie op de markt komt. “We kunnen geen commentaar geven over nieuwe producten, sorry”, zei Cook. Op de vraag welke rol een 3G-telefoon kan spelen in Apple’s verkoopdoelen gaf Cook hetzelfde antwoord, met de toevoeging: “Maar ik wil nogmaals bevestigen dat we de verkoop van 10 miljoen iPhones zullen halen, en een logisch onderdeel daarvan is de uitrol in meer geografische gebieden”.

Na het gesprek was analist Shannon Cross er zodanig van overtuigd dat er een 3G iPhone komt, dat ze durft te wedden dat Apple wel 13 miljoen iPhones gaat verkopen. De meest geloofwaardige lanceerdatum is 9 juni, wanneer Apple’s jaarlijkse Worldwide Developers Conference van start gaat. Cross’ belangrijkste vraag blijft echter onbeantwoord: wat gebeurt er met het huidige model? Gaan ze de huidige 2,5G-versie verkopen als een laaggeprijsd model in het assortiment of verdwijnt het helemaal? Sinds gisteren is er nog een mysterie bijgekomen: wat gaat Apple doen met chipmaker P.A. Semi, het bedrijf dat ze gisteren hebben gekocht? Apple’s CFO wilde daar verder geen commentaar over geven.

Via: Forbes

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.