Reacties voor: Apple’s iPhone-inductielader komt een stap dichterbij

Het draadloos opladen van de iPhone via inductie komt een stuk dichterbij nu Apple een patent toegewezen heeft gekregen voor een inductielader. Het patent beschrijft de dock en een antenne die het draadloze signaal kan versterken en downloads kan versnellen.

Reacties: 15 reacties

  1. dus de patent is alleen voor het draadloos opladen van de iPhone, aangezien de techniek al bestaat voor andere apparaten?

  2. Weet iemand ook met hoeveel Watt je op kunt laden? Met 2,5W is het enigszins nutteloos. Dan kun je niet even snel thuis komen en je iPhone neerleggen, en hem een uurtje later weer vol meenemen.

  3. Origineel geplaatst door Thomas
    Weet iemand ook met hoeveel Watt je op kunt laden? Met 2,5W is het enigszins nutteloos. Dan kun je niet even snel thuis komen en je iPhone neerleggen, en hem een uurtje later weer vol meenemen.

    Eeeeh, het is nog maar een patent hoor….

  4. Origineel geplaatst door Anonymous
    Eeeeh, het is nog maar een patent hoor….

    Eh, het was maar een vraag hoor, ook in het algemeen, want er bestaan al meerdere inductieladers. Bv een tandenborstel hoeft geen 23 uur en 58 minuten opgeladen te worden met 10W tot de volgende poetsbeurt.

  5. weet je wat ik lees.

    blablabla nog meer stralings.
    ze hebben al draadloze stroom maar uit eindelijke is het slecht voor ons.

    robots komen eraan dag werk ect ect

  6. Je moet de iPhone precies positioneren voor de connector.

    Hee, zie ik daar de ingebouwde magneetjes van de SmartCover langskomen?

  7. @bodylove: Het werkt met magnetisme…

  8. Leuk, maar veel interessanter wordt het wanneer EINDELIJK de accu’s een wat langer uithoudingsvermogen krijgen. Of ik nu draadloos of bedraad of hoe dan ook moet opladen, als ik dat ELKE dag moet doen en overal (auto, werk, nachtkastje, buro) laders neer moet leggen, dan is de lol van futuristisch opladen snel voorbij. Dus beste Apple, kom eens met een accu die echt 10 dagen meegaat. En dan mag het opladen best wel met een ouderwets snoertje blijven, geen enkel probleem.

  9. Tja, waarom ook niet? Ik laad m’n Wii controllers al een jaar op via inductie en heb me al lang afgevraagd waarom zoiets niet bij de iPhone mogelijk was. Ik ben dan ‘maar’ een inwoner van Boerenhol maar was m’n tijd al ver vooruit.

  10. @Ron: Geen last van. Kan alleen me telefoon niet laden als ik onderweg ben. Voor de rest heeft mijn werk altijd bij elke bureau 3 iPhone/iPad opladers standaard liggen. We ontwikkelen voornamelijk mobiele websites. 🙂

    Als ik de hele dag niks ermee doe, zoals in het weekend, dan zit na een dag me telefoon nog ruim voor de helft vol.

  11. Ik gebruik de inductielader van Zens en ben er erg blij mee. Laadt sneller op dan de gewone lader. Inderdaad wel een hoes maar die had ik toch al ivm bescherming. Htc heeft dit al ingebouwd in een paar nieuwe toestellen, mooi dat apple dat ook gaat doen.

  12. In het geval van het bijladen met een batterypack omdat de accu het niet de hele dag volhoudt, is een connector veel makkelijker in je broekzak of jaszak dan een standaard met inductielading.

  13. @Thomas: Ben t met je eens….. Maaaaar…..
    Je moet eens vaker je tanden poetsen! 🙂

  14. Draadloos opladen werkt inderdaad met inductie van spoelen. Hier wordt een magnetische flux opgewekt door er een wisselstroom om te zetten. Door de spoel te compenseren met condensators kun het circuit laten resoneren op een bepaalde frequentie en hiermee gaat het rendement flink omhoog. Draadloos opladen kan in theorie met zoon 91% op zeer grote afstanden. 3 meter is niet ondenkbaar.

  15. Origineel geplaatst door Thomas
    Bv een tandenborstel hoeft geen 23 uur en 58 minuten opgeladen te worden met 10W tot de volgende poetsbeurt.

    Oh.. Mijn tandenborstel kost 24 uur om ‘geheel’ op te laden. Maar goed die gebruikt 0,4 – 1,4 W 😐

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.