Apple organiseert Zomerkamp 2016 voor kinderen

Apple heeft de inschrijving geopend voor Zomerkamp 2016: kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen meedoen aan workshops over iMovie en iBooks.

Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat Apple de deuren van de Apple Store opengooit voor de kleine klanten. Gedurende de zomermaanden kunnen kinderen terecht in de Apple Store voor het Zomerkamp. Ook geschikt als je kinderen niet van programmeren houden, want de workshops die Apple organiseert zijn vooral creatief.


Apple Zomerkamp 2016

De inschrijving voor het Apple Zomerkamp is geopend in Nederland, Frankrijk, Italië, Japan, Spanje, Zweden, Zwitserland, de VS en enkele Aziatische landen. Je moet inschrijven om mee te kunnen doen, want het aantal plaatsen is beperkt.

De kinderen kunnen kiezen uit twee Zomerkampen:

  • Verhalen vertellen met iMovie
    De kinderen leren in deze workshop zelf een film maken. Ze verwerken hun ideeën in een storyboard, maken de opnames en leren andere aspecten van het filmmaken kennen. Tot slot monteren ze hun filmpje in iMovie op een Mac.
  • Interactief verhalen vertellen met iBooks
    De kinderen maken hun eigen interactieve boek. Ze leren hoe je een verhaal opbouwt, van idee tot storyboard. Ze maken illustraties op een iPad maken en leren hoe ze geluidseffecten en multi-touch-functies kunnen toevoegen met iBooks Author op een Mac.

De workshops zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Alle workshops vinden plaats in de tweede en derde week van juli. In de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk is ook nog een derde workshop beschikbaar voor kinderen, namelijk ‘Coding Games and Programming Robots’. Daarin leren kinderen om een visuele, blokkengebaseerde game te maken. Ook leren ze logische kennis toepassen en gaan ze hun eigen robot programmeren. Kinderen die meedoen moeten wel hun ouders meenemen, zodat het geen zooitje wordt. Als aandenken krijgen de ‘campers’ een Apple-shirt.

Bekijk ook

Met deze 11 apps leren kinderen programmeren

Willen jouw kinderen zelf leren programmeren? Begin dan op de iPad! iCulture heeft 11 iOS-apps uitgekozen waarmee kinderen spelenderwijs leren programmeren, zodat ze games en animaties leren maken.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.