Apple zoekt werknemer die Siri karakter geeft

Apple zoekt iemand die nieuw dialoog voor Siri kan schrijven, om haar zowel praktisch, gevat als grappig te doen overkomen.

Siri karakterHoewel Apple in eerdere iOS-updates Siri vooral praktische nieuwe functies gaf, wordt er ook gekeken naar manieren om haar nog steeds gevat over te laten komen. Dit bleek uit een vacature van Apple. Er wordt gezocht naar een nieuwe werknemer, die dialoog voor Siri kan schrijven om haar zowel leuk als praktisch over te doen komen. De vacature laat zien hoeveel moeite Apple steekt in de ontwikkeling van het karakter van Siri. Inmiddels heeft Apple de vacature van de site verwijderd, maar niet voordat de details door onder andere 9to5Mac werden vastgelegd.


Apple gaf de volgende functie-omschrijving:

We zoeken naar een uniek en creatief persoon die kan helpen met de evolutie en verrijking van Siri, onze virtuele assistent. Siri is bekend om haar gevatheid, culturele kennis en voornemen om dingen op een betrekkende, grappige en praktische manier uit te leggen. De ideale kandidaat is iemand die een liefde voor taal, het spelen met woorden en dialoog kan combineren met gemonstreerde ervaring, om zo creatieve content tot leven te brengen in een zeer technische omgeving.

Er zijn meer bedrijven die zich bezighouden met virtuele assistenten, maar een hoop van deze alternatieven geven vooral praktische antwoorden. De vacature toont aan hoe Apple er een missie van heeft gemaakt om Siri ook een eigen karakter te (blijven) geven. Daar gaat kennelijk zoveel werk in zitten, dat er een aparte werknemer voor nodig is. Of de vacature er op wijst dat Siri in de toekomst flink gaat veranderen, is nog de vraag. De vacature kan voor een nieuwe positie zijn, maar kan net zo goed zijn bedoeld om een vrijgekomen stoel bij Apple te vullen.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.