Apple: witte iPhone 4 uitgesteld tot voorjaar 2011

· Michel Lusthof

witte iphoneApple heeft de verkrijgbaarheid van de witte iPhone 4 opnieuw moeten uitstellen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gisteravond verklaard tegenover John Paczkowski van All Things D. Dit is de derde keer dat Apple de witte variant van het toestel uitstelt. Eind juli was in een officiële verklaring te lezen dat het toestel ‘later dit jaar’ verkrijgbaar zou zijn, terwijl Apple aanvankelijk uitging van een kortere vertraging.

De officiële verklaring luidt als volgt:

We’re sorry to disappoint customers waiting for the white iPhone yet again, but we’ve decided to delay its release until this Spring.

Doordat een bijgewerkte versie van de officiële Apple Store-app de mogelijkheid leek te bieden om witte iPhones te reserveren, ontstond gisteren weer een sprankje hoop. De fout is inmiddels door Apple hersteld.

Het is overigens onduidelijk waarom Apple de witte iPhone 4 telkens moet uitstellen. In een eerdere verklaring erkende het bedrijf dat de fabricage van het toestel moeilijker is dan werd verwacht. Volgens geruchten zouden er enerzijds moeilijkheden zijn met de fabricage van het glas en anderzijds kleurverschillen tussen de homeknop en de witte behuizing.

Tipgever: Bart

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Begon in 2010 voor iCulture te schrijven en werkt na enige omzwervingen weer als freelancer voor de site. Doet daarnaast vanaf september een pre-master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is tevens actief Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef ook voor andere techsites en -tijdschriften.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.