Apple wil patentzaak tegen Motorola tijdelijk stilleggen

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

Apple heeft met meerdere bedrijven momenteel rechtszaken lopen. Ook met Motorola Mobility, het bedrijf dat zal worden overgenomen door Google. Voorlopig staan die rechtszaken even on-hold tot de overname is afgerond, zo heeft Apple voorgesteld. Motorola gaat de patenten aan Google overdragen en kan ze daarom in deze zaak niet verdedigen. Zelfs als Apple wint voordat de overname rond is, zou Google de zaak opnieuw kunnen openen.

Er loopt nog een andere zaak, van Motorola tegen Apple bij de International Trade Commission. Die zaak ligt momenteel ook even stil, omdat de betrokken rechter inmiddels met pensioen is gegaan.

Dit artikel is met opzet beknopt gehouden, omdat het geen directe impact heeft op Nederlandse iPhone-gebruikers. Wie het volledige verhaal wil lezen kan terecht bij Foss Patents.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.