Apple wil patent op multitouch interface voor 3D-objecten

· Gonny van der Zwaag

apple 3d patentEen blogger van de Baltimore Sun heeft een Apple-patent gevonden dat het mogelijk maakt om 3D-objecten te bedienen via een tweedimensionaal multitouch-scherm. Denk daarbij aan een game als Zen Bound, waarbij je ook 3D-objecten met je vinger kunt ronddraaien. Het verschil daarmee is, dat je bij Apple’s patent ook kunt inzoomen op de objecten. Het lijkt daarbij te gaan om iconen in een 3D-vlak, waarbij het patent beschrijft hoe je meerdere vingers kunt gebruiken om de objecten te hanteren. Apple kreeg het patent in 2008 al in handen, maar het werd pas afgelopen december gepubliceerd.

Het patent zou te maken kunnen hebben met een nieuwe interface die Apple voor de iPhone of de tablet wil ontwikkelen. Of het is gewoon uit voorzorg geregistreerd, om te voorkomen dat andere bedrijven zomaar iets soortgelijks op de markt kunnen brengen.

Via: Engadget

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.