Apple wil patent op multitouch interface voor 3D-objecten

· Gonny van der Zwaag

apple 3d patentEen blogger van de Baltimore Sun heeft een Apple-patent gevonden dat het mogelijk maakt om 3D-objecten te bedienen via een tweedimensionaal multitouch-scherm. Denk daarbij aan een game als Zen Bound, waarbij je ook 3D-objecten met je vinger kunt ronddraaien. Het verschil daarmee is, dat je bij Apple’s patent ook kunt inzoomen op de objecten. Het lijkt daarbij te gaan om iconen in een 3D-vlak, waarbij het patent beschrijft hoe je meerdere vingers kunt gebruiken om de objecten te hanteren. Apple kreeg het patent in 2008 al in handen, maar het werd pas afgelopen december gepubliceerd.

Het patent zou te maken kunnen hebben met een nieuwe interface die Apple voor de iPhone of de tablet wil ontwikkelen. Of het is gewoon uit voorzorg geregistreerd, om te voorkomen dat andere bedrijven zomaar iets soortgelijks op de markt kunnen brengen.

Via: Engadget

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.