Reacties voor: Apple wil oordopjes mooier maken met ultrasoon lassen

Een patent van Apple beschrijft hoe onderdelen in koptelefoons aan elkaar bevestigd kunnen worden met behulp van ultrasoon lassen. Hierdoor lijkt het alsof ze van één materiaal zijn gemaakt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 42 reacties

  1. Het deel dat in je oor zit is toch van rubber en de rest van plastic? Hoe willen ze dat als 1 geheel er uit laten zien?
    Ach we merken het vanzelf als er ooit gebruik van wordt gemaakt.

  2. Hoe meer het één geheel wordt, des te moeilijker wordt het om het uit elkaar te halen om te repareren.

    Laten ze eerst maar eens zorgen voor dopjes die niet uit m’n oren vallen. Zoals die in-ear dingen bijvoorbeeld.

  3. Is niet nodig, want ze gaan er toch al zo moeilijk eraf als je ze wilt fixen en mijn oortjes zijn ook kapot

  4. Als het de gemiddelde levensduur van die oordopjes en misschien ook het geluidskwaliteit verbeteren, moedig ik dit alleen maar aan! Mag toch wel wat verwachten voor die €30 waarde, of niet dan?

  5. Laat ze iets aan de geluidskawilteit doen.

  6. @Alfred: Ik stel voor dat je een oor-correctie ondergaat.

  7. Dat moet toch een wereldbaan zijn als je je de hele dag bezig kunt houden met “het mooier maken van oordopjes”.
    NOT

  8. Toch eens benieuwd met wat Apple nu weer zal afkomen. (in de positieve zin)

  9. MMM Ultrasoon lassen alu en kunstof misschien zijn de geruchten van een iPhone5 unibody wel een beetje waarheid… maargoed ik gebruik de oordopjes niet vind ze niet prettig in me oren zitten…..

  10. Ultrasoon lassen ? Dit wordt al 15 jaar toegepast op zich niks nieuws dus….

  11. Wat een onzin dit weer. Geluidskwaliteit > esthetiek wat mij betreft.

  12. Dat is juist het geniale van Apple @Frankie, dat ze ook blijven innoveren met hun oordopjes en hun oplaad-adaptertjes.

  13. De meegeleverde oordopjes van Apple schijnen de minst gebruikte accessoires te zijn.
    Doe mij maar in-ear!

  14. Heef mij toch maar bose hoor 🙂

  15. Heeft dit niet per ongeluk iets te maken met het eerdere bericht over een samenwerking tussen Philip Starck en Apple?

  16. Ik stel voor dat ze ze eerst beter maken….

  17. @peter: Ik gebruik de oordopjes van de iPhone graag.
    Die van de iPod vind ik niet veel.

  18. Laten ze die dopjes gewoon vervangen met in-ears, die hebben ze ook los te koop.

    1) Veel beter kwaliteit
    en misschien wel nog belangrijker
    2) Minder mensen die rondlopen met die dingen. Je hoeft het niet eens zo hard te zetten of je kunt al het geluid van iemand anders’ doppen horen. Met in ears heb je dat nooit, al heb je ze uit.

    Als Samsung het kan moet Apple het ook kunnen -_-

  19. Apple hééft al in-ear oortjes.

  20. Origineel geplaatst door Alfred
    [..] Laten ze eerst maar eens zorgen voor dopjes die niet uit m’n oren vallen. Zoals die in-ear dingen bijvoorbeeld.

    Exactly my thoughts! Schieten om de haverklap uit.

    Die in-ear dingen… Zit dat een beetje comfortabel? Geen irritatie in je oor?

  21. @Sammy de Maertelaere: Helemaal mee eens. Die blijven tenminste in mijn oren zitten. Zijn niet de goedkoopste mag wel de beste (mijn mening).

  22. Ben benieuwd

  23. Ik vind ze fantasties zitten zeg! En wat ze hier zeggen over die in ear dingen die zijn pas verschrikkelijk die vallen meteen uit.
    Met de originele kan ik heel
    M’n iPhone aan 1 oortje hangen dat in m’n oor zit
    (ben al vaak zo gered van een kapotte iPhone haha)

  24. Iphone oordopjes vallen altijd uit mijn oor, of draaien in mijn oor, zodat ik hem moet vasthouden tijdens mijn reis.
    Geluid is dan wel ook, maar wat ze mogen veranderen is:
    Geef gewoon van die beschermdingetjes mee die je op jee oordopjes kan plaatsen(Die je zelfs meekrijgt bij oordopjes van een euro), zodat ze in je oor blijven en niet bewegen ook.

    Serieus, nu draai je je hoofd om en oordopje valt eruit.

    Maarja, wie is de consument om daar wat over te zeggen. (Behalve dat de markt gericht is op vraag/aanbod)

  25. @sansems: Koop eens oordoppen van boven de 10 euro;) die van Apple kosten 30, dat zal komen door de afstandsbediening en het Apple logo want de kwaliteit van de oordoppen staan gelijk met die van 6 euro.

    Koop eens senheiser in-ears voor zo’n 30 à 50 euro en merk het verschil.

  26. (Red.) Verwijderd: persoonlijke aanval.

  27. Echte Apple fan maar draagcomfort en geluidskwaliteit oortjes is altijd slecht geweest. Ook Apple in ears van 80,- weer verkocht. Nu oortjes van Monster …. Wow wat een Bas!

  28. Ik heb hier verschillende in ear dopjes liggen…..
    Ik hou van een volle bas en heldere hoge tonen.
    Ik heb een tijdje met wat duurdere Sony’s gelopen, maar die set is overleden.
    Toen van alles geprobeerd…..en uiteindelijk bij Monster Turbine uitgekomen.
    Ik heb de Bose dopjes hier ook liggen….paar keer geprobeerd, maar ik vindt het waardeloze dingen. Veel te schel: ik krijg er koppijn van.
    Net als met de Shure e2 (?) ……en nog een stel andere dopjes.
    Ik heb bijna Westone 3 dopjes gekocht….maar ik vond de prijs daarvan toch te hoog.
    De Monsters kostten me iets van 60 euro en klinken prima.

  29. Inderdaad de sennheiser mm50ip zijn prima en blijven zitten, mits het niet te koud is! Ik heb nog geen enkel dopje ontdekt dat bij het skiën blijft zitten

    @Sammy de Maertelaere: ik heb in mijn Audi A5 cabrio een boze sound systeem zitten en kan je toch echt bevestigen dat dat geweldig goed klinkt!!!

  30. Ik vind ze vervelend. Als ik ze langer dan een uur in m’n oren heb dan beginnen mijn oren pijn te doen. En als je fietst met een beetje wind. dan hoor je dat.

    Zelf gebruik ik het liefst in-ear omdat ik fijner zitten (die rubberen dingen zorgen ervoor dat ze zeg maar zich vastzetten in je oor. Als ze er uit vallen heb je een te kleine maat van die rubberen dingen.

  31. Als Apple overstapt op in-ear doppen dan moet ik zelf gewone oordopjes kopen, dus beter dat ze dat niet doen want dan kost het me dubbel geld! Als je wat beter wilt horen moet je maar je geluid harder zetten en niet dat ding door je trommelvlies boren. Prima als optionele keuze, maar verplicht ga ik ze ook niet gebruiken.

    Origineel geplaatst door sb
    Iphone oordopjes vallen altijd uit mijn oor, of draaien in mijn oor, zodat ik hem moet vasthouden tijdens mijn reis. Geluid is dan wel ook, maar wat ze mogen veranderen is: Geef gewoon van die beschermdingetjes mee die je op jee oordopjes kan plaatsen(Die je zelfs meekrijgt bij oordopjes van een euro), zodat ze in je oor blijven en niet bewegen ook.Serieus, nu draai je je hoofd om en oordopje valt eruit.

    Kussentjes horen dan ook op oordopjes, logisch toch dat ze anders niet blijven zitten? Vroeger gaf Apple ze wel mee.. Maar goed, daarom herken ik me dus ook niet in het geklaag hier en daar, ik koop gewoon kussentjes. Het is zacht voor je oren, het houdt het dopje schoon en zorgt dat het én steviger én comfortabeler blijft zitten.

    Het enige waar ik om kan klagen is als ik m’n iPhone laat vallen en hij aan m’n oren blijft hangen (auw!).

  32. Origineel geplaatst door Sammy de Maertelaere
    Heef mij toch maar bose hoor

    no highs, no lows, must be Bose. Je koopt enkel de naam bij die dingen.

  33. Voor de audiofielen: koop een goedkoop externe versterker die je aan de onderkant in je iPhone plugt, dus niet in de Jack. Op die manier omzeil je de waardeloze versterker die in de iphone zit. Resultaat: een vele malen schoner geluid.

  34. Mensen die sowieso beweren dat de kwaliteit van de oordoppen in het algemeen goed is verdienen allemaal een levenslange ban wegens geen verstand & slecht gehoor.

    De hype rondom ‘ apple wit ‘ doet het hem, maar qua kwaliteit zijn er tig merken te noemen die het op alle vlakken winnen, inc. mooie bass en vormgeving 🙂

  35. Wat mij hier opvalt is dat veel mensen niet veel geld overhebben voor kwaliteits oordoppen. De oordoppen van Apple hebben een slechte bouwkwaliteit, wat je niet van hun verwacht. Zie de producten die ze verkopen. Misschien zullen ze op deze nieuwe manier van een betere bouwkwaliteit zijn, maar dan moeten ze de bedrading ook verbeteren. Eigenlijk zijn de oordoppen van Apple goed genoeg voor de normale muziek luisteraar, die niet ovendreven veel geld willen uitgeven of het beste van het beste willen hebben.

    Maar bij mij is het anders! De oordoppen van Apple zitten nog netjes in de doosjes van mijn iPhones en iPads. Ik ben een gadget freak en een muziekliefhebber en ik wil graag het beste wat er op de markt te verkrijgen is. Maar het moet niet te groot en lomp zijn. Dus die grote kannen vallen dus al af bij mij. En de opmaat gemaakte oordoppen kost te veel moeite en tijd om ze te laten opmeten en te laten maken. En trouwen je oren schijnen ook te groeien, dus naar een paar jaar zitten ze niet goed meer. Beetje zonde voor oordoppen boven de 1000 euro.

    In de loop de jaren heb ik een heleboel universele IEM gekocht van Shure en Westone. Deze oordoppen hebben 1 tot 4 drivers in hun behuizing voor de hoge, midden en lage tonen natuurlijk. De doppen die ik bezit hebben minsten 2 tot maximaal 4 drivers aan boord. De geluidskwaliteit is niet alleen fantastisch, maar de bouw kwaliteit en de pasvorm van deze doppen zijn ook voortreffelijk. Dat mag ook wel voor doppen die van 250 tot 600 euro/dollar kosten.

    Wat Apple moet doen is misschien de bouwkwaliteit van hun doppen verbeteren, maar ze hoeven niet perse heel veel geld te investeren in de geluidskwaliteit. Is toch wel een beetje raar dat de oordoppen die Apple meelevert bijna net zo duur of duurder zou zijn dan je iPhone/iPad/iPod. Dat doet geen één bedrijf. EN ik heb trouwens nog nooit een MP3 speler, smartphone of tablet gezien met super kwaliteits oordoppen.
    Iemand die veel eist voor de kwaliteit van hun audio, die zou zeker de duurdere en betere doppen kopen van de echte gerenommeerde merken zoals Westone, Shure, Ultimate Ears, Sennheiser en Etymotic. Dit zijn de bedrijven die veel tijd en geld stoppen in het ontwikkelen van de beste oordoppen die er op de mart verkrijgbaar zijn. Dat mag ook wel als je producten maakt voor professionele muziekanten.

    Goede ontwikkeling van Apple, maar als deze nieuwe oordoppen meegeleverd worden met de iPhones, iPads en iPods. Dan zouden ze nog steeds netjes in de doosjes blijven liggen. NOTHING BEATS WESTONE EARPHONES!!

  36. Zelfs Creative oordoppen van 22 euro verslaan die van Apple al, laat staan de duurdere merken 🙂

  37. Laat ze eerst maar eens een fatsoenlijke bass in die oordopjes gooien. Ik heb ooit de dopjes van mijn eerste iPod Touch gebruikt, maar na een paar keer gebruiken gelijk aan de kant gegooid. Ze kunnen net zo goed zonder leveren.

  38. @vp: Goed verhaal, op je laatste oneliner na 😉 Er zijn natuurlijk genoeg goede merken naast Westone die goede universals maakt; Ultimate Ears, Etymotics, Shure, Earsonics etc. etc. (zoals je zelf al zegt)

    Heb toevallig sinds 1,5 jaar een Earsonics SM3 na 2 jaar Westone’s gehad te hebben. Ik vind de SM3’s een stap in de goede richting.

    Daarbij kun je 1000+ euro aan doppen uitgeven, als je muziek afspeelt via de brakke DAC/Amp van de iPhone, haal je de potentie er echt niet uit.

    Over de iPhone doppen; Als je 600-800 euro aan een telefoon/mp3-speler uitgeeft en van muziek en goede geluidskwaliteit houdt, ben je bijna verplicht om iets verder te kijken dan je neus lang is. De Apple doppen zijn €10,- waard. Als je weinig uit wil geven voor aardig geluid kun je beter in de onderste regionen van de serieuze merken kunnen shoppen.

  39. Dat zappen met de iPhone oordoppen blijft toch koning.. Daarom hou ik ze toch maar in gebruik is mn conclusie.. Heb wel veel andere liggen :s

  40. De inears van apple zijn net zo goed als bijv. De sennheisers mm50’s De megeleverde dopjes zijn idd niet de beste (wel ok)

    Ik heb zelf trouwens ook op maat gemaakte en universele tripple drivers en dual divers.

    Maar als je crappy omgezette mp3tjes gebruikt maakt het zowieo niet uit 😉

  41. @: Gé dat is nu een de nagel op de kop slaan!
    Helemaal mee eens!

  42. Ik heb nu een jaar of anderhalf de Apple in-ears en ben uitermate tevreden. Super rustig en onvervormd klankbeeld, strakke natuurlijke bas (dus geen overdreven bas die sommigen misschien zoeken — kwestie van smaak).

    De Apple in-ears hebben twee drivers en doen wat mij betreft niet onder voor andere in-ears die je voor €79 zou kunnen kopen. Ik vind alleen dat je de kabels soms veel hoort als ze bewegen tegen bijvoorbeeld je jas. Maar daarentegen zijn de in-ears wel heel comfortabel. Kan ze rustig inhouden tijdens een vlucht van 8 uur en ze dempen dan behoorlijk goed het vliegtuiggeluid.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.