Apple wil oordopjes mooier maken met ultrasoon lassen

· Bastiaan Vroegop

iPhone oordopjesApple heeft mogelijk grote plannen met de oordopjes die je bij de iPhone krijgt. Een patent beschrijft hoe Apple verschillende onderdelen aan elkaar wil bevestigen met behulp van ultrasoon lassen, waardoor het lijkt alsof ze van één materiaal zijn gemaakt. Hierdoor zouden de oordopjes er mooier uit gaan zien.

Volgens Apple bevatten oordopjes en koptelefoons veel materialen die aan elkaar bevestigd moeten worden. De manier waarop dit nu wordt gedaan, zorgt ervoor dat het eindresultaat niet esthetisch is. Ultrasoon lassen zou dit oplossen: door onderdelen via deze methode aan elkaar te bevestigen, is het zeer moeilijk om de naad tussenbeide te zien. Hierdoor lijkt het alsof twee verschillende onderdelen zijn gemaakt uit hetzelfde stuk materiaal.

Dit is niet de eerste keer dat we over ultrasoon lassen lezen in een patent. In maart ontdekten we nog dat Apple plastic en metaal met deze methode aan elkaar wil bevestigen, om ervoor te zorgen dat de iPhone steviger in elkaar steekt. Het is daarom ook niet geheel onverwacht dat Apple een patent voor een soortgelijk idee voor oordopjes en koptelefoons heeft ingediend.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Apple iets met dit idee zal doen. Het patent werd op 13 mei 2011 al ingediend bij het patentbureau in de Verenigde Staten, maar is pas net openbaar gemaakt.

Bron: Appleinsider

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.