Apple wijst ebooks en ebookapplicaties voor de iPhone af

Apple wijst ebooks en ebook-applicaties af in de App Store, omdat ze mogelijk auteursrechten overtreden. Minstens één ontwikkelaar kreeg gezeur over zijn applicatie, terwijl het hierbij om een contentsyndicaat ging, dat alle auteursrechten aantoonbaar in handen had.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ebooksApple is begonnen met het afwijzen van e-books en ebook-readers voor de iPhone en iPod touch. De reden daarvoor, is dat ze vrezen dat auteursrecht wordt overtreden. Ontwikkelaars van dergelijke applicaties hebben een e-mail gekregen, waarin wordt gezegd dat deze categorie applicaties (dat wil zeggen: ebooks) vaak rechten van anderen overtreden. Apple geeft verder aan, dat ze ervoor gekozen hebben deze applicaties niet langer in de App Store toe te staan. Minstens één aanbieder heeft een afwijzing gehad: het gaat hierbij om een nationaal contentsyncicaat, dat alle auteursrechten op het materiaal heeft en dat ook kan bewijzen.


In de App Store is nog steeds een categorie Boeken aanwezig, die nog goed is gevuld. Stanza, Kindle voor iPhone en eReader zijn daar ook nog steeds aanwezig. De vraag is daarom, of het om een incident gaat of dat Apple van plan is om alle ebooks uit de App Store te verbannen en of het iets te maken heeft met Apple’s plannen om zelf een ebookwinkel te openen. Vorige week gingen daar geruchten over (er gingen trouwens ook geruchten over een PayPal-achtige betaaldienst).

Via: TUAW

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.