Tim Cook: ‘Apple Watch heeft verkooprecord te pakken’

Volgens Tim Cook gaat het helemaal niet slecht met de Apple Watch. De smartwatch zou zelfs afstevenen op zijn beste kwartaal ooit. Ook zouden er tijdens de eerste week van het feestdagenseizoen meer Apple Watches verkocht zijn dan ooit.

Terwijl een onderzoeksbureau gisteren nog voorspelde dat de Apple Watch het een stuk minder goed gaat doen dan een jaar geleden, stelt Tim Cook dat er niks aan de hand is. Sterker nog, volgens Tim Cook is de Apple Watch tijdens in de week van Black Friday meer verkocht dan ooit tevoren.

apple watch tim cook juichstemming

‘Beste kwartaal ooit voor Apple Watch’

In een mail van Tim Cook aan Reuters als reactie op de verwachtingen van IDC van gisteren, stelt hij dat de Apple Watch vaker verkocht is dan ooit. “Onze eigen gegevens laten zien dat de Apple Watch het erg goed doet en één van de populairste geschenken van deze feestdagen blijkt”, aldus Tim Cook. In de eerste week van de feestdagenverkopen, de week van Black Friday, zou de Apple Watch meer verkocht zijn dan wat voor een week dan ook in de geschiedenis van de Apple Watch. Tim Cook voorspelt verder dan de Apple Watch afstevent op zijn beste kwartaal ooit.

Het verschil in de voorspelling van IDC en de reactie van Tim Cook zit hem wellicht in het feit dat de IDC spreekt over het aantal verscheepte exemplaren, terwijl Tim Cook het juist heeft over het aantal verkochte Apple Watches aan klanten. Het feit dat er een stuk minder Apple Watches verscheept zijn aan winkeliers dan een jaar geleden, hoeft niet per se te betekenen dat er ook veel minder horloges verkocht zijn aan klanten.

Bekijk ook

Analist verwacht 71% terugval in Apple Watch-verkoopcijfers

Apple zou in het derde kwartaal 1,1 miljoen stuks van de Apple Watch hebben verkocht en is daarmee de meest succesvolle fabrikant van smartwatches. Maar het betekent wel een terugval van 71% ten opzichte van vorig jaar.

Tim Cook kon zijn bewering echter niet hard maken met specifieke cijfers. Apple geeft nog steeds geen exacte verkoopaantallen van de Apple Watch, omdat deze gegroepeerd wordt in de categorie ‘Overig’, samen met de Apple TV en iPod. Ook na vragen van Reuters om specifieke verkoopcijfers, heeft Tim Cook niet gereageerd. Voorlopig kunnen we dus alleen nog maar speculeren over exacte verkoopcijfers, waardoor de aantallen van IDC de enige indicatie lijken te zijn. Het onderzoeksbureau voorspelde dat er in het derde kwartaal 1,1 miljoen exemplaren van de Apple Watch zijn verscheept.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.