Apple Watch krijgt ‘Theater Mode’ en meer Siri-functies in watchOS 3.2

Apple gaat een Theater Mode invoeren op de Apple Watch, zodat het scherm niet steeds oplicht tijdens het tv-kijken en in de bioscoop. Ook komen er veel meer Siri-opdrachten aan.

Apple bracht gisteren een reeks beta’s uit, waaronder die van iOS 10.3. Wat echter ontbrak is een nieuwe beta voor watchOS, maar dankzij informatie van Apple weten we toch iets over nieuwe functies in watchOS 3.2.


Apple Watch Hermes in donkere omstandigheden

Theater Mode op de Apple Watch

Apple heeft nog geen eerste beta voor watchOS 3.2 uitgebracht voor ontwikkelaars, maar heeft al wel releasenotes vrijgegeven, waarin nieuwe functies worden genoemd. De belangrijkste daarvan is een ‘Theater Mode’ waar al eerder over werd gesproken. Die zou aanwezig zijn in iOS 10.3, maar is nu opgedoken in de releasenotes voor watchOS.

Wat is Theater Mode?

Met Theater Mode kun je als gebruiker snel alle geluiden van je Apple Watch dempen. Ook schakel je de ‘raise to wake’-functie (activeren door pols op te tillen) uit, zodat het scherm niet oplicht als je je arm even beweegt. Theater Mode is bedoeld voor bioscopen, tv-zaaltjes en andere donkere ruimtes waar het storend voor jezelf en anderen kan zijn als de Apple Watch steeds oplicht. Heb je Theater Mode ingeschakeld, dan krijg je nog steeds haptische feedback als er notificaties zijn. Dit is te voelen als een tikje op je pols. Wil je zien wat er aan de hand is, dan kun je op het scherm tikken of de Digital Crown indrukken.

Volgens de releasenotes wilde Apple de Theater Mode al invoeren in watchOS 3.1.3 maar om een of andere redenen is dat niet gelukt. Waarschijnlijk is het al wel aanwezig in de code, maar zal het pas in watchOS 3.2 worden geactiveerd. Later zou Theater Mode ook aan iOS toegevoegd kunnen worden. Volgens eerdere geruchten is Theater Mode de herkennen aan een icoontje met een bak popcorn.

Apple heeft al een functie waarbij je subtiel het tijdstip kunt raadplegen door te draaien aan de Digital Crown. Je kunt dan de belangrijkste informatie op je wijzerplaat zien, zonder dat het scherm fel verlicht wordt. Hiermee kun je echter geen notificaties lezen.

Bekijk ook

Ongemerkt klokkijken op je Apple Watch: zo check je subtiel hoe laat het is

Op de Apple Watch kun je ongemerkt klokkijken door aan de Digital Crown te draaien. Het scherm blijft daarbij gedimd, maar net genoeg om te zien hoe laat het is. In deze tip lees je hoe je subtiel het tijdstip kunt checken.

Ook in watchOS 3.2: meer opties voor Siri

In watchOS 3.2 zal ook SiriKit op de Apple Watch beschikbaar komen. Dit maakt het mogelijk voor externe ontwikkelaars om allerlei vragen via Siri af te wikkelen. Zo kun je Siri vragen om berichten te sturen, betalingen te doen, ritten te boeken, een workout te registreren, te bellen of foto’s te doorzoeken. SiriKit was al beschikbaar in iOS 10, waardoor de mogelijkheden van Siri flink werden uitgebreid. Op de Apple Watch is het echter nieuw.

Apple heeft nog niet aangegeven wanneer watchOS 3.2 beta 1 verschijnt, maar omdat dinsdag een flinke reeks nieuwe beta’s verscheen zullen we waarschijnlijk niet lang hoeven wachten. In watchOS 3.2 heeft Apple ook verbeteringen in het WatchKit Framework doorgevoerd en in de AVAudioPlayer API.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 januari 2017 om 9:32
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.