‘Ontwikkelaars tonen steeds minder interesse in apps voor Apple Watch’

Het lijkt niet de goede kant op te gaan met de apps voor de Apple Watch. Ontwikkelaars zouden steeds mindere interesse krijgen om apps te maken voor de Apple Watch, omdat deze nog teveel afhankelijk is van de iPhone.

Verschillende wijzerplaten op een Apple Watch.
Het gaat niet al te best met de Apple Watch op het gebied van apps. Volgens Realm, een bedrijf dat zich focust op de database van mobiele apps, verliezen steeds meer ontwikkelaars interesse om apps te maken voor de Apple Watch, zo meldt Business Insider. Apps voor de Apple TV doen het vooralsnog een stuk beter.

‘Geen interesse tot onafhankelijkheid iPhone’

Volgens het onderzoeksbedrijf wordt er voor elke duizend iOS-apps slechts één Apple Watch-app gemaakt. Dit komt voornamelijk doordat Apple Watch-apps als een soort verlenging van de iPhone-app gebruikt worden en dit is niet iets waar ontwikkelaars heel warm voor lopen. De interesse zou dan ook pas weer toenemen als de apps helemaal zelfstandig kunnen draaien zonder dat er een iPhone-app aan gekoppeld is. Tijdens de WWDC kondigt Apple waarschijnlijk een nieuwe versie aan die volgens het bedrijf enkele problemen op gaat lossen.

Hoewel apps in watchOS 2 wel volledig op de Apple Watch werken, moet er wel altijd eerste een iPhone-app gedownload kunnen worden. Ontwikkelaars kunnen alleen een Apple Watch-app uitbrengen als daar een iPhone-versie aan vast zit. Dit zou volgens berichten verholpen worden in de volgende versie van watchOS. Ontwikkelaars lieten eerder al hun ongenoegen uiten over de Apple Watch-apps.

Bekijk ook

Ontwikkelaars: "Apple Watch-apps moeten een stuk sneller"

De Apple Watch is bijna een jaar op de markt, maar hoe zit het nu met de Apple Watch-apps? Ontwikkelaars laten zich uit over het platform en het aanbod en ontwikkeling van apps voor Apple's smartwatch.

Voor apps voor de vierde generatie Apple TV zijn de berichten iets positiever, al ziet het bedrijf eenzelfde opleving als toen de Apple Watch net verscheen. Voor elke duizend iOS-apps, worden er tien nieuwe tvOS-apps gemaakt. Omdat de App Store op een Apple TV helemaal nieuw is, zijn ontwikkelaars nog enthousiast over het ontwikkelen van deze apps. Toen de Apple TV twee maanden op de markt was, bleek dat het merendeel van de apps games zijn. Ook entertainment-apps zijn volop aanwezig op de vierde generatie Apple TV.

Bekijk ook

Nieuwe Apple TV heeft nu ruim 2.600 apps, voornamelijk games

De vierde generatie Apple TV is nu ruim een maand op de markt en bevat ruim 2600 apps. Het merendeel van deze apps valt in de categorie games en entertainment. Gemiddeld liggen de prijzen van Apple TV-apps laag.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.