Apple Watch kan vrienden en familie in de toekomst waarschuwen bij medisch gevaar

Kan de Apple Watch je familie en vrienden binnenkort waarschuwen zodra je in medisch gevaar komt? Apple omschrijft een methode om gevaar te detecteren, zodat je snel geholpen kan worden.

Een hoge hartslag gemeten op een Apple Watch.
De Apple Watch is uitgerust met een hartslagsensor, dus waarom deze niet gebruiken om alarm te slaan in gevallen van een onregelmatige hartslag? Een Apple-patent omschrijft het waarschuwen van instanties en vrienden en familie zodra er iets vreemds geconstateerd wordt door de hartslagmeter.

Apple Watch slaat alarm

Patent voor constateren van medisch gevaar met Apple Watch.In het patent wordt uitgebreid omschreven hoe de Apple Watch in combinatie met de iPhone mensen kan alarmeren. Zo kan de Apple Watch je hartslag in de gaten blijven houden en een melding naar specifieke personen sturen zodra er een hartritmestoornis ontdekt wordt. Zo’n moment waarbij er andere mensen om hulp gevraagd moeten worden, wordt door Apple in het patent care events genoemd. Zoals gebruikelijk in het patent wordt de Apple Watch niet bij naam genoemd, maar Apple’s slimme horloge past wel perfect in het plaatje dat door het patent geschetst wordt.

De Apple Watch kan ook nauw samenwerken met de sensoren in je iPhone. Stel dat er een plotselinge verandering in beweging gedetecteerd wordt dankzij de sensoren in de iPhone, terwijl de Apple Watch merkt dat er iets mis is met de hartslag, kan dit duiden op een ernstige situatie zoals een verkeersongeluk. Er kan dan automatisch een bericht verzonden worden naar de juiste mensen.

Bekijk ook

De OLVG-app meet hartritmestoornissen via de iPhone-camera

Met de iOS-app van het Amsterdamse OLVG kunnen mensen met een hartritmestoornis met hun iPhone-camera meten of ze momenteel last hebben van boezemfibrilleren.

Apple Watch houdt je hartslag in de gaten

Deze contactpersonen zou je zelf kunnen aangeven en wordt de care circle genoemd. Dit kunnen zowel mensen uit je contactenlijst zijn, zoals je ouders of broer en zus, als andere belangrijke diensten zoals 112. Volgens het patent kun je deze contacten indelen in bepaalde niveaus, zodat de juiste mensen als eerste een bericht ontvangen.

Waarschuw je vrienden bij medisch gevaar dankzij de Apple Watch.

Het patent moet echter wel verder uitgewerkt en verbeterd worden, zodat er geen valse meldingen verstuurd worden. Het is daarom nog maar de vraag of Apple uiteindelijk echt brood ziet in een functie als deze. Tim Cook heeft bijvoorbeeld al eerder aangegeven dat de Apple Watch niet nog meer medische sensoren krijgt, wat wellicht wel nodig is om deze functie vlekkeloos te laten werken.

Bekijk ook

Tim Cook: 'Apple Watch krijgt geen medische sensoren'

Tim Cook laat weten dat de Apple Watch in de toekomst geen extra medische sensoren krijgt. Niet omdat Apple dat niet wil, maar omdat de FDA het ontwikkelproces onnodig zou verlengen.
Bekijk ook

Zo gebruik je de Hartslag-app en hartslagmeter in de Apple Watch

In deze gids lees je alles over de hartslagmeter in de Apple Watch. Hoe kun je je hartslag meten, hoe werkt de meter precies en waar vind je statistieken? En wat is er nieuw in de Hartslag-app in watchOS 10?

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.