Reacties voor: Apple waarschuwde al eerder over patentkwesties

Apple zou toestelmaker al eerder hebben gewaarschuwd over overtreding van patenten, zo blijkt. In januari waarschuwden ze HTC en Motorola, een jaar eerder waarschuwde Tim Cook in een toespraak en in 2003 belde Steve Jobs voormalig Sun CEO Jonathan Schwartz persoonlijk op.
Lees het complete artikel → Apple waarschuwde al eerder over patentkwesties

Reacties: 16 reacties

  1. 3de wereld oorlog alleen dan om patenten … Wat een gedoe allemaal zeg slaat nergens

    Dus als ik een patent maak van inkt uit een omhulsel mag er nooit iemand meer een balpen, vulpen of iets dergelijks worden gemaakt anders kan ik ze aanklagen??:o

  2. Ach, ach.
    Niks tegen Jobs, maar laat hij nou niet doen alsof hij de hele wereld uitgevonden heeft.
    De stap van touch naar multi-touch is misschien voor de doorsnee tuinman heel wat, maar die was echt anders ook wel een keer uitgevonden. Kijk naar Microsoft met die knipseltafels, dat is precies hetzelfde. Maar naar MS wordt niet meer uitgehaald want dat zijn opeens dikke vrienden (tegen Google). Het geslijm van Ballmer over de “geweldige” AppStore druipt er van af.
    Gelegenheidsrelaties van overlopers en opportunisten.

  3. Fight fight fight!!

  4. Niets nieuws onder de zon natuurlijk. Ik vind het logisch dat Apple patenten verdedigd, waarom heb je anders een patent. Wat ik kwalijker vindt is de massa’s patenten die aangevraagd worden zonder dat er iets mee gedaan wordt. De enige reden voor dergelijke patenten is de concurrentie afremmen of een flink bedrag incasseren als een ander bedrijf gebruik wil maken van patenten.

    En alle bedrijven maken zich schuldig aan leentje buur. Het feit dat Apple zijn GSM licenties niet op orde heeft is al een voorbeeld dat Apple zelf ook niet heilig is. Geen enkel bedrijf wordt beter van al dat geruzie. Oh toch wel: advocaten.

  5. Apple moest al veel vluggen een halt toeroepen tegen het gebruiken van multitouch… wat zin hebben anders die patenten! Ofwel moet HTC maar eens met geld over de brug komen zodat hun toestellen duurder worden. Ze kunnen kiezen. In de muziek en fotowereld zou hier al snel een rechtspraak zijn, zie maar eens hoe een belgische muziekschrijven zomaar een verbod kon geven aan de single “Frozen” van Madanna

  6. Origineel geplaatst door dutchie
    3de wereld oorlog alleen dan om patenten … Wat een gedoe allemaal zeg slaat nergensDus als ik een patent maak van inkt uit een omhulsel mag er nooit iemand meer een balpen, vulpen of iets dergelijks worden gemaakt anders kan ik ze aanklagen??:o

    Nee, want dat patent krijg je nooit. Je kunt niet aantonen dat jij het hebt bedacht en het is al een veel gebruikt concept. Dit lijkt misschien onzinnig gedoe en apple is zelf absoluut niet heilig, maar patenten hebben een goede reden. Als jij 10 miljoen investeert in de techniek om een nieuwe telefoon te maken, dan zul je deze kosten moeten verrekenen in de prijs. Als iemand anders deze techniek dan ook in zijn telefoon stopt, zonder dat hij deze kosten hoeft te verrekenen, heb je niet bepaald eerlijke concurrentie…

  7. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    Ach, ach. Niks tegen Jobs, maar laat hij nou niet doen alsof hij de hele wereld uitgevonden heeft.

    Klopt, maar als het patent eigendom van jou was zou je hoogstwaarschijnlijk hetzelfde doen.
    HTC moet patent rechten betalen als ze iets gebruiken van Apple 😉 dus helaasch…
    Alles draait om geld, in deze heerlijke kromme wereld.

  8. Loop nou Niet te zeuren over jobs want het is gewoon van hem/apple htc enz moeten niet zo stom zijn die dinge over te nemen.

  9. Ik ben geen Apple fanboy, maar ben het wel eens met een hoop reacties hier. De wereld draait nu helaas om geld en in deze business is dat erg veel geld. Dus dat R&D kosten beschermd worden door patenten, is normaal: als men van andermans vruchten wil plukken moet je er netjes voor betalen…

  10. Maar hoe sterk staat Apple in een rechtszaak als de een wel moet dokken en de ander niet? Als de een wel aangeklaagd wordt en de ander niet is dat toch rechtsongelijkheid?

  11. Precies de strekking van mijn verhaal.
    Mickeysoft loopt al veel langer met die multi-touchtafel te koekelefoezen.
    En ook op laptops.

    Pak die dan eens aan !
    Of geef toe dat ze bij Microsoft eerder waren
    Het patent van Apple is nl. toegewezen juni 2007.

  12. Ach, Steve Jobs had tenminste nog het fatsoen om eerst de desbetreffende concurrent te waarschuwen over apple’s ongeoorloofd patent gebruik.
    Andere firma’s houden hun stil totdat ze er geld uit kunnen slaan.

  13. Wat een absurd gejank dit weer zeg, blablabla lijkt op elkaar, zorg nou maar dat je vindingrijker bent dan de concurrent ipv een bepaald uitvinding totaal uit melken. De iPhone heeft 2 pracht uitvindingen; hardwarematig is dat multitouch software matig de appstore *die nu overigens begint te onhandig te worden door het aantal shit apps.

    Tijd voor wat nieuws Jobs of ik ga over naar BB

  14. Apple staat heel sterk in hun schoenen. Met maar liefst 3013 patenten, tegen over HTC 58 patenten en Google heeft 316 patenten. Tussen 2004 en 2007 heeft HTC nul komma nul patenten erbij gekregen terwijl Apple er 507 en Google 67 erbij kregen. Natuurlijk is het overgrote deel van Apple’s patenten niet voor de iPhone, maar ik verzeker jullie een hele boel wel. Want zaten er in het touchscreen van de iPhone alleen al meer dan 200 patenten?

  15. Doet me denken aan het verhaal van een man die had bedacht om schepen te bergen met behulp van kleine, met lucht gevulde, balletjes.

    Dit patent-aanvraag werd afgewezen want in Donald Duck, jaaaaaren eerder, was dit concept al eens uitgetekend.

    Bril-{woord}-jante stripkennis van de behandelaar wat mij betreft.

  16. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    Precies de strekking van mijn verhaal. Mickeysoft loopt al veel langer met die multi-touchtafel te koekelefoezen. En ook op laptops.Pak die dan eens aan ! Of geef toe dat ze bij Microsoft eerder waren Het patent van Apple is nl. toegewezen juni 2007.

    Die “multitouch” tafel werkt met een heel ander principe (camera’s onder het beeldscherm als ik me niet vergis), dus die valt niet onder het appel patent 😉 . Die tafel is trouwens wel geweldig om mee te spelen 😀 .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.