Eddy Cue: “We maken geen tv-shows, maar we helpen waar we kunnen”

Gaat Apple nou wel of geen eigen tv-series maken? Het lijkt er niet op, zo blijkt uit de woorden van Eddy Cue. Apple is niet van plan eigen tv-shows te maken, maar wil wel helpen waar het kan.

eddy-cue-hollywood
Gaat Apple nou wel of geen tv-shows maken? We hebben er de laatste tijd vaak over geschreven, maar Eddy Cue heeft het verlossende antwoord. Eddy Cue, die de leiding heeft over allerlei diensten zoals de iTunes Store, Apple Music, Apple Pay en Siri, is in gesprek gegaan met The Hollywood Reporter, voornamelijk over de toekomst van de Apple TV. Hij zegt dat Apple geen eigen tv-shows wil maken, maar wel graag helpt waar het mogelijk is.

Apple wil makers van tv-shows helpen

Apple wil het niet direct opnemen met Netflix en andere partijen. Apple wil liever producenten van tv-shows helpen, zoals ze ook doen met het nieuwe Planet of the Apps. Dit is een show die gaat over de appeconomie waar ontwikkelaars aan het woord komen. “We zitten niet in de wereld van het maken van tv-shows”, aldus Eddy Cue. “Als we het als toegevoegde waarde zien voor bijvoorbeeld Apple Music of als iets innovatiefs voor ons platform, helpen we hen graag en geven we suggesties.” Het opnemen tegen Netflix en Comcast ziet Apple echter niet zitten.

Bekijk ook

Apple zoekt deelnemers voor tv-serie Planet of the Apps

De casting voor Planet of the Apps is begonnen. Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor de eerste tv-serie die Apple zelf gaat produceren. Planet of the Apps gaat over het dagelijks leven van appmakers, maar het is tegelijk een talentenjacht met grote prijzen.

Eind mei ging bovendien het gerucht dat Apple Time Warner wilde overnemen, een groot en belangrijk mediaconglomeraat dat onder andere eigenaar is van Warner Bros. Eddy Cue zegt echter dat Apple, in ieder geval op dit moment, niet actief op zoek is naar het kopen wat voor een studio dan ook. “Er is in het algemeen veel speculatie over wat voor een bedrijf dan ook en dat heeft ook te maken met dat we veel geld hebben en we daarom grote aankopen kunnen veroorloven.” Apple zegt wel vaak in gesprek te zijn met Time Warner, maar overnemen zit er zeker op dit moment niet in.

Bekijk ook

'Apple wilde Time Warner overnemen'

Apple had plannen om Time Warner over te nemen, een bedrijf met een beurswaarde van 60 miljard dollar. Met de overname zou Apple eigen content en tv-zenders in handen krijgen.

De huidige projecten worden vaak gekoppeld aan bestaande producten. Een voorbeeld hiervan is de film die voor Apple Music gemaakt werd in samenwerking met de NASA. Het belangrijkste is volgens Cue dat talent een platform krijgt om creatief te zijn. Hij zegt zelfs: “Als ik een artiestenmanager zou zijn, zou ik erg opgewonden worden van wat Apple allemaal doet voor de mensen die ik zou vertegenwoordigen.”

Bekijk ook

Apple Music en NASA vertellen het verhaal van Jupiter

Apple heeft in samenwerking met NASA een video gemaakt met de titel Visions of Harmony. De video gaat over de Juno-missie naar de planeet Jupiter. Ook is er muziek te luisteren van meerdere artiesten.

De relatie met Hollywood is bovendien verder gegroeid. Eddy Cue reist voor Apple zo’n vijf tot zes keer per maand naar Hollywood, waar Apple een groot team heeft zitten voor Apple Music en Beats 1. Er gingen echter al lange tijd geruchten dat Apple een eigen tv-dienst wil introduceren voor de Apple TV, maar deze plannen lijken al even stil te liggen.

Bekijk ook

'Apple heeft plannen voor tv-dienst in de koelkast gezet'

De plannen van Apple om een eigen tv-dienst voor live tv-kijken te introduceren, zijn in de koelkast gezet. Mediabedrijven gooien bij de onderhandelingen roet in het eten.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.