Nieuwe Apple TV Remote-app voor de iPhone nu gratis beschikbaar

Apple heeft de nieuwe Apple TV Remote voor de iPhone uitgebracht. Dankzij deze app fungeert je iPhone als de unieke Siri Remote voor de vierde generatie Apple TV, maar hij werkt ook op oudere modellen. Met de app kun je games bedienen en Siri gebruiken.

De nieuwe Remote-app op de iPhone.
De nieuwe Apple TV Remote-app (link) om je Apple TV mee te bedienen is nu voor iedereen gratis beschikbaar. Afgelopen najaar werd voor het eerst over de nieuwe Remote-app gesproken en tijdens de WWDC deed Apple deze uit de doeken. Ontwikkelaars konden al aan de gang met een betaversie, maar eerder dan gedacht is deze nieuwe Apple TV Remote-app vanaf nu voor iedereen gratis beschikbaar voor de iPhone.


Bekijk ook

Nieuwe Remote-app krijgt straks functies van Siri Remote

Eddy Cue heeft laten weten dat er een nieuwe Remote-app ontwikkeld wordt. Deze zou de functies van de Siri Remote overnemen en moet in de eerste helft van volgend jaar verschijnen en werken met de nieuwste Apple TV.

Nieuwe Apple TV Remote-app voor elke Apple TV

De nieuwe Apple TV Remote-app werkt nagenoeg met elke Apple TV. Op de tweede en derde generatie Apple TV werkt de nieuwe Apple TV Remote-app op soortgelijke wijze als de oude Remote-app. De nieuwe Apple TV Remote-app komt echter pas echt goed van pas als je hem gebruikt in combinatie met de nieuwste vierde generatie Apple TV. Daar fungeert je iPhone met deze nieuwe app namelijk als Siri Remote, zodat je niet alleen kunt navigeren door het menu, maar ook games kunt spelen die gebruikmaken van de bewegingssensoren. In onderstaande video geven we een rondleiding door deze nieuwe app.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bekijk ook

Dit is de Apple TV Remote-app voor de Apple TV

Met de nieuwe Remote-app voor de vierde generatie Apple TV met tvOS 10 kun je makkelijker navigeren door het menu. Je kunt ook games spelen met deze nieuwe Remote-app. In deze gids lees en zie je er alles over.

Bovendien kun je je iPhone met deze nieuwe Apple TV Remote-app ook gebruiken om Siri te activeren op de vierde generatie Apple TV. Door de microfoon-knop ingedrukt te houden en het commando uit te spreken, zal Siri op de televisie de opdracht uitvoeren. Hierdoor heeft deze nieuwe app nagenoeg alle functies die ook in de gewone Siri Remote aanwezig zijn. Siri is momenteel nog niet in het Nederlands beschikbaar op de Apple TV, maar met ingang van tvOS 10 komt daar verandering in.

Remote-app in game-modus voor de Apple TV.

De nieuwe Apple TV Remote-app vereist iOS 9.3.2 op de iPhone en tvOS 9.2.1 op de vierde generatie Apple TV. De tweede en derde generatie Apple TV moeten respectievelijk voorzien van Apple TV-software 6.2.1 en 7.2.1. De nieuwe Apple TV Remote-app is niet beschikbaar voor de iPad. De oude Remote-app is bovendien omgedoopt tot iTunes Remote.

Bekijk ook

Siri en Dicteren nu ook in het Nederlands op Apple TV

Siri op de Apple TV werkt met tvOS 10 ook in het Nederlands. Hierdoor kun je met de vierde generatie Apple TV makkelijker naar content zoeken of muziek starten.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.