‘Apple TV en iTunes Movie Store dit jaar in Nederland beschikbaar’

· Michel Lusthof

Apple TV 2De tweede generatie Apple TV en de iTunes Movie Store komen nog dit jaar naar Nederland. Dat melden onze collega’s van One More Thing op basis van eigen bronnen. De uitspraken zouden gedaan zijn tijdens een bijeenkomst bij Apple in Amsterdam. In november vorig jaar berichtte de website 9to5Mac nog dat de nieuwe kleinere Apple TV ‘op korte termijn’ ook in Nederland verkrijgbaar zou zijn. Hoewel de website daarover destijds geen informatie had, werd er wel gesuggereerd dat met de komst van de nieuwe Apple TV ook Nederland/België de mogelijkheid zouden krijgen om films en mogelijk ook tv-programma’s te kopen/huren.

De reden dat dit nog steeds niet mogelijk is, moet volgens de website gezocht worden in de regelgeving voor het kopen en downloaden van video-content:

Ingewikkelde regelgeving voor het kopen en downloaden van video-content heeft de plannen voor een Nederlandse iTunes Movie Store tot nu toe in de weg gestaan. Op de nieuwe Apple TV worden films en TV-series echter niet gedownload en gekocht maar gehuurd en gestreamt. Daarvoor gelden eenvoudiger regels en daarmee staat weinig meer in de weg van een Nederlandse Apple TV-videotheek.

Volgens One More Thing is het nog niet duidelijk of er naast films ook tv-series verhuurd gaan worden. Evenmin is bekend of Apple naast Amerikaanse ook Nederlandse films zal gaan aanbieden. In de videowinkel van onze oosterburen geldt dat in ieder geval wel voor tv-programma’s. Wanneer de Apple TV en iTunes Movie Store precies naar Nederland komen is nog niet duidelijk, maar volgens de bronnen van OMT kan ‘uitgegaan worden van 2011’.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Begon in 2010 voor iCulture te schrijven en werkt na enige omzwervingen weer als freelancer voor de site. Doet daarnaast vanaf september een pre-master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is tevens actief Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef ook voor andere techsites en -tijdschriften.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.