Apple TV-apps nu ook op iTunes-webpagina’s te bekijken

Je kunt nu ook op de webversie van iTunes Apple TV-apps bekijken. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om meer informatie te lezen over een app die exclusief gemaakt is voor de Apple TV.

Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.De vierde generatie Apple TV heeft een eigen App Store waar je alle aanwezige apps kunt downloaden en bekijken. Er was tot nu toe geen andere manier om te zien welke apps er zoal beschikbaar zijn. Daardoor kon je ook niet met een linkje anderen attenderen op een interessante app. Ontwikkelaars die een Apple TV-app hadden gemaakt moesten gebruikers doorverwijzen naar de zoekfunctie op de Apple TV om apps te vinden. Daar komt vanaf vandaag verandering in, zo ontdekten we op de redactie van iCulture. De Apple TV-apps hebben een eigen pagina gekregen op de webversie van iTunes.

Apple TV-apps in webpagina van iTunes

De mogelijkheid om Apple TV-apps te bekijken via de iTunes-website is goed nieuws voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen ze linken naar een specifieke pagina, zodat gebruikers niet meteen naar hun Apple TV hoeven te gaan om meer te weten te komen over een Apple TV-app. Een voorbeeld is de app Apple Events van Apple zelf, waarmee je alle livestreams van Apple-keynotes kunt bekijken. Je vindt de pagina van deze Apple TV-app nu dus ook in de webversie van iTunes. Het blijft echter lastig om deze apps te ontdekken, omdat de links alleen te vinden zijn via een omweg, bijvoorbeeld een zoekopdracht via Google.

Apple TV-apps zijn nu ook te bekijken via de webversie van iTunes.

Beperkte informatie
Helaas kun je momenteel nog niet veel anders dan informatie lezen over de desbetreffende app. Zo is er geen knop om de app bijvoorbeeld alvast te downloaden en is er ook geen link te zien naar de desktopversie van iTunes. In de aparte iTunes-app op Mac en Windows kun je dus ook nog niet zoeken naar Apple TV-apps. Bovendien laten universele apps die werken op zowel de iPhone, iPad en Apple TV, nog steeds alleen screenshots zien van de iOS-versies van de app. Wel kun je al sinds enige tijd zien of een app geschikt is voor de Apple TV dankzij de aanduiding op de appspecifieke pagina.

Bekijk ook

iOS App Store laat zien of apps ook op Apple TV beschikbaar zijn

Apple laat voortaan in de App Store zien of er een Apple TV-app bij een iOS-app hoort. Zo kun je bijvoorbeeld snel zien of je een game op beide platformen kunt spelen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 april 2016 om 18:24
Onderwerp
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.