Apple TV-apps nu ook te bekijken en te downloaden in App Store op iOS en iTunes

Apple TV-apps zijn nu ook te bekijken in de App Store op iOS. Je kunt dan meer informatie lezen of de app meteen kopen en downloaden, zodat hij automatisch op je Apple TV staat.

Een Apple TV met een iPhone en iPad.
Het is nu een stuk makkelijker om meer te weten te komen over Apple TV-apps, zonder dat je achter je televisie moet kruipen. Links van Apple TV-apps worden nu namelijk ook geopend in de App Store op je iPhone en iPad, zodat je daar meer kunt lezen over Apple TV-apps. Ook in iTunes op de desktop zijn tvOS-apps nu zichtbaar.

Apple TV-apps downloaden via je iPhone of iPad

Toen de nieuwste Apple TV met App Store beschikbaar kwam, was het alleen mogelijk om naar apps te zoeken via de Apple TV zelf. Even later kregen Apple TV-apps ook eigen pagina’s in de webversie van iTunes, maar tot op heden was het nog steeds niet mogelijk om Apple TV-apps op meer manieren te bekijken en aan te schaffen, los van via de Apple TV zelf. Vandaag is daar verandering in gekomen, want je kunt tvOS-apps nu ook in de iOS App Store bekijken.

Apple TV-apps bekijken en kopen in de App Store op iOS.

Zodra je een iTunes-link van een Apple TV-app op je iPhone of iPad opent, wordt meteen de App Store geopend. Je komt daarna terecht bij de pagina van de desbetreffende Apple TV-app. Je kunt hier niet alleen meer informatie lezen, maar ook de app meteen downloaden. Voor gratis apps is er een Download-knop beschikbaar, voor betaalde apps zie je de prijs staan. Als je de app downloadt vanaf je iOS-toestel, wordt de app automatisch geïnstalleerd op je Apple TV, mits je daar de juiste instelling in tvOS 10 voor aan hebt staan. Deze vind je bij Instellingen > Apps > Installeer apps automatisch. Behalve op je iPhone en iPad worden app-pagina’s van tvOS-apps ook geopend op de desktopversie van iTunes.

Het is op dit moment echter nog niet mogelijk om in iTunes of in de iOS App Store te zoeken naar Apple TV-apps. Voorlopig kun je deze apps dus alleen bekijken als je een directe link hebt, zoals deze van Beat Sports of deze gratis app van de Telegraaf.

Bekijk ook

Apple TV-apps nu ook op iTunes-webpagina's te bekijken

Je kunt nu ook op de webversie van iTunes Apple TV-apps bekijken. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om meer informatie te lezen over een app die exclusief gemaakt is voor de Apple TV.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 november 2016 om 20:32
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.