Nieuwe Apple Support-app in Nederland verschenen

Apple heeft in Nederland een speciale Apple Support-app uitgebracht, waarmee je hulp kunt krijgen bij problemen en reparaties.

Apple Store blije klanten

Apple heeft een aparte Apple Support-app voor Nederland uitgebracht. Deze app is bedoeld als een nieuwe manier om support te krijgen als je problemen hebt met je Apple-spullen. Het lijkt erop dat Nederland als proefland is uitgekozen, want het is het eerste land wereldwijd waar zo’n app verschijnt.


Intro van Apple Support-app.

Apple Support-app: alleen in Nederland

De app lijkt op Apple’s Support-website: je krijgt een lijst van de producten die je bezit, met de mogelijkheid om afspraken te maken voor reparaties. Ook kun je chatten met supportmedewerkers. Verder is er een lijst met recente reparatieverzoeken en andere informatie die te maken heeft met je producten. De app leek er al aan te komen, want in de normale Apple Store-app was het de afgelopen tijd niet meer mogelijk om een afspraak bij de Genius Bar te maken. Die functionaliteit is nu verplaatst naar de aparte app.

Apple Support met toestellen en support opties.

Persoonlijke gids bij problemen
De Apple Support-app belooft een persoonlijke gids te zijn voor je reparaties en andere misère met producten. Je kunt er veelgestelde vragen mee opzoeken maar ook bellen, chatten of e-mailen met product-experts of je laten terugbellen op een moment dat het beter uitkomt.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

Apple Support geeft locaties voor reparaties in de buurt.

Zoals gezegd is de app momenteel alleen in Nederland te krijgen, niet in België en andere landen. Dat de app ook in het Engels, Chinees, Duits, Turks en talloze andere talen te gebruiken is, wijst erop dat het niet bij Nederland blijft.

Vorig jaar waren er al geruchten dat Apple bezig was met een support-app, maar het was nog onduidelijk of het om een losse app ging of dat de functies zouden worden ingebouwd in de bestaande Apple Store-app.

Bekijk ook

'Apple werkt aan iOS-app voor support en reparaties'

Apple werkt aan een app waarmee je bij problemen met apparaten zelf kunt checken hoe je het oplost, of dat reparatie of support nodig is.

De nieuwe app heeft een blauw icoontje met wit Apple-logo gekregen, zoals je kent van de shirts van de medewerkers. Onlangs vernieuwde Apple nog de supportpagina’s, waardoor je alleen nog gekoppelde apparaten te zien kreeg. De weergave bleek toen nog niet goed te werken, ook een teken dat Apple achter de schermen nog druk bezig was.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.