Apple stort abonnementsgeld MobileMe-gebruikers terug

Apple heeft het abonnementsgeld van gebruikers die onlangs hun MobileMe-abonnement verversten, teruggestort. Het ligt in lijn met de verwachtingen dat iCloud een overkoepelende abonnementsdienst wordt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MobileMe ten einde door iCloudHet einde van MobileMe lijkt nabij. Of in ieder geval: het einde van de betaalde diensten onder de MobileMe-vlag. Een aantal abonnees zag de kosten voor een jaarabonnement van MobileMe (79 euro) automatisch teruggestort worden op hun rekeningnummer. Dat meldt The Unofficial Appe Weblog. Zij halen de ervaring van gebruiker Steve M. aan, wiens abonnement een week geleden ververste en nu het geld voor de dienst terug kreeg. Het bevestigt de geruchten dat iCloud een overkoepelende service wordt en MobileMe opslokt in de abonnementsdienst.


Onlangs werd er al gespeculeerd dat diensten zoals het synchroniseren van e-mail, contacten, kalenders en online opslagruimte gratis mogelijkheden worden in iCloud. Doordat het geld wordt teruggestort, maakt Apple in ieder geval duidelijk een ander prijspeil te gaan gebruiken. Het nieuws druist ook in tegen het eerdere bericht dat MobileMe nog een jaar lang ondersteund wordt.

iCloud is een van de agendapunten op de jaarlijkse WWDC-conferentie die om 19.00 uur Nederlandse tijd begint en waar iPhoneclub.nl uiteraard uitgebreid aandacht aan besteed. We hebben alle agendapunten en geruchten alvast op een rijtje gezet.

Vanaf nu zullen de reacties bij dit artikel gesloten zijn, om de server te ontzien. Verdere discussie graag via het forum. De reacties worden na ongeveer een uur na de WWDC-keynote weer opengesteld.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.