Apple Store Fifth Avenue verdubbelt vloeroppervlak

De Apple Store Fifth Avenue wordt ruim twee keer zo groot. Tijdens de verbouwing zit de Apple Store in een voormalige speelgoedwinkel.

Als je wel eens in de Apple Store Fifth Avenue bent geweest, dan weet je dat het een mierennest is van winkelende klanten. Even rustig je vakantiebelevenissen tikken of een hotel boeken op de demo-Macs is er niet bij. Daar komt verandering in, want de Apple Store onder de glazen kubus wordt meer dan twee maal zo groot.


Apple Store Fifth Avenue

Apple Store Fifth Avenue wordt veel groter

Apple is momenteel druk bezig met de renovatie van de populaire locatie aan Fifth Avenue. De winkel zelf is tijdelijk naar een nabijgelegen pand verhuisd. Apple belooft “nieuwe diensten en ervaringen” als de winkel weer open gaat. Wat we in ieder geval kunnen verwachten is tweemaal zoveel vloeroppervlak.

Douglas Linde, president van Boston Properties, vertelde woensdag in een gesprek met investeerders dat de Apple Store zal groeien van 3.000 naar ruim 7.150 vierkante meter. Boston Properties is mede-eigenaar van het gebouw en is in feite Apple’s huurbaas. Er waren al geruchten dat Apple de winkel aan Fifth Avenue tijdens de renovatie zou uitbreiden, maar dat was nog niet bevestigd.

Tijdelijk in speelgoedwinkel
Tijdens de verbouwing is de winkel gevestigd op een tijdelijke locatie, waar voorheen speelgoedwinkel FAO Schwarz zat. Eigenlijk wilde Apple dit pand permanent gaan gebruiken en vond ook dat ze daar recht op hadden, omdat ze zoveel volk naar Fifth Avenue trekken. Maar die plannen gaan niet door: Boston Properties zal het pand nu verhuren aan sportkledingmerk Under Armour.

Apple Store, voormalig FAO Schwarz

De renovatie begon op 20 januari. Het is nog onduidelijk wanneer de Apple Store aan Fifth Avenue weer open gaat, maar we kunnen ongetwijfeld een klein feestje verwachten. Apple-woordvoerder Nick Leahy wilde alleen kwijt dat het op z’n Amerikaans ‘incredible’ wordt en dat de ruimte ‘veel groter’ wordt.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.