Reacties voor: Apple Store Amsterdam heeft meeste uitgestalde producten ter wereld

De Apple Store Amsterdam is de grootste App Store in de wereld. Dat zeggen werknemers van Apple die Nederlandse journalisten een rondleiding geven door het gebouw aan het Leidseplein.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. En qua vierkante meter?

  2. Grappig.. maar het zal aan mij kunnen liggen, als ik apple producten wil zien of aanraken kan ik dat tegenwoordig in 8/10 winkels, alle overige advies vind ik hier en met google..

    Leuk voor de fanboys die er opgewonden van raken, t logo en z’n winkel.. maar verder..

  3. Maar verder…. denk eens groter Vedrano.
    Opa’s en oma’s oudere, noem maar op dit is huge voor die sector.

    Voor de mensen die erin opgroeien tja die zullen daar misschien gaan werken of Google gebruiker.

    In iedergeval Support wat je weinig ziet, en al helemaal in nederland.

  4. Is de Grand Central Store niet veel groter?

  5. @Vedrano: De slogan van de Apple store: “Kom binnen om iets te kopen. Kom terug om iets te leren.” Dit is een concept wat in Nederland nog bar weinig voorkomt, zeker in de elektronica branche.

  6. @Vedrano: Gratis Workshops, Evenementen, Optredens van bands uit binnen en buitenland.
    Projecten voor scholen en leraren die met hun klas langs kunnen komen.
    Business Events.
    Gastsprekers uit o.a. de literaire, Mode en Film en Designwereld (die later als Podcast terug te zien zien) en nog veel meer.

    Ik zeg ga zaterdag en later nog eens kijken en laat je verbazen. Hou ook de agenda op de Apple site in de gaten.

    Kortom veel meer dan een computer winkel

  7. @Arie: Precies! Trouwens, kan ik m’n iMac naar de Genius Bar brengen ter reparatie? Het valt nog onder de 1-jaar garantie periode.

    EDIT
    @Arie: Mooi, dat ga ik gelijk even doen!

  8. @iMe: Ja dat kan gewoon, wel eerst een afspraak maken via de site of app.

  9. Niet echt heel belangrijk om te melden, maar die Oranje Beats zit gewoon in het standaard assortiment van Monster en is wereldwijd te bestellen, ook in de NL online apple store.

  10. Leuk dat het in Amsterdam zit, maar Alkmaar is voor mij beter te doen 🙂 En kom er al jaren voor mijn Apple produten.

  11. Dat ze zich inlaten met die Beats-troep! Meest overpriced produkt EVER!!! Wat een baggergeluid komt er uit die dingen!!

  12. Wil niet vervelend doen hoor, maar wat is de meerwaarde van zo’n winkel t.o.v. andere winkels waar je Apple kunt kopen. Krijg je er extra korting? Betere service? Snellere levering? Meerjarige garantie?

  13. @Peterfrans: Betere voorraad, betere service, beste garantie (je koopt tenslotte bij het merk) en ik durf te wedden: meer kennis in huis. En daarnaast is het shoppen in een Apple Store een ervaring opzich vanwege de sfeer die er hangt en de manier hoe je daar als klant behandelt wordt, in positieve zin 😉

  14. Origineel geplaatst door Arie
    @Peterfrans:Betere voorraad, betere service, beste garantie (je koopt tenslotte bij het merk) en ik durf te wedden: meer kennis in huis. En daarnaast is het shoppen in een Apple Store een ervaring opzich vanwege de sfeer die er hangt en de manier hoe je daar als klant behandelt wordt, in positieve zin

    We zullen zien. Online koop je ook bij het merk. Voorraad, service etc zou geen verschil mogen maken. Overigens is het een dolk in de rug van de vele retailers!

  15. Origineel geplaatst door Peterfrans
    We zullen zien. Online koop je ook bij het merk. Voorraad, service etc zou geen verschil mogen maken. Overigens is het een dolk in de rug van de vele retailers!

    Maar als je online koopt en je krijgt problemen kun je volgens mij niet zo snel terecht bij en APR… Bij een Apple Store maakt het niet uit waar je het product hebt gekocht, je krijgt wel direct betere service.

  16. @Peterfrans: Deze retailers hebben zelf de keuze gemaakt om retailer te worden met de kans dat dit zou gebeuren !

    Ontopic: Vet ! Kan niet wachten om een keer heen te gaan 🙂

  17. Big deal. Een grote ruimte met grenen tafels. Daar spullen op zetten die iedere Applewinkel ook verkoopt. En daarvoor gaan jullie er heen rennen?

    Waste of time!

  18. Origineel geplaatst door Michel
    Waste of time.

    Posten op dit nieuwsbericht was geen waste of time bedoel je?

  19. Ziet er mooi uit en bij m’n volgende bezoek aan A’dam ga ik er ook zekers heen. Kan gemakkelijk voor de deur parkeren, is een groot voordeel.
    Maar zou’t er over een jaar ook nog zo mooi uitzien?

  20. Ik heb meteen mijn wallpaper pack een update gegeven. Download nu met “Appledam” achtergrond voor iPhone, iPod touch en iPad: http://basvanderploeg.nl/wallpaper

  21. Ik ben vooral benieuwd naar hoe ze daar met garantie omgaan. Je hoort vaker dat Apple niet thuis geeft als je geen AppleCare hebt, en na 1 jaar wijst naar De Winkel van Aankoop, want dat staat in de wet. Nu zijn zij De Winkel; wat gebeurt er als je binnenloopt met een 1.5 jaar oude MacBook met defect? Ben heel benieuwd naar zulke ervaringen

  22. @Michel: Derde alinea, eerste zin:

    De Apple Store in Amsterdam zal producten verkopen die alleen daar verkrijgbaar zijn.

  23. Origineel geplaatst door peer
    Niet echt heel belangrijk om te melden, maar die Oranje Beats zit gewoon in het standaard assortiment van Monster en is wereldwijd te bestellen, ook in de NL online apple store.

    Beats zijn dan ook de headphones waar je het meest betaald voor de slechtste geluiskwaliteit. Puur een mode-item want met goed geluid hebben die dingen NIETS te maken…

  24. hebben ze ook veel ruimte buiten de winkel? ik voorspel een ontzettend lange rij bij de launch van iPad 3/2S

  25. @Bas vd Ploeg: Het is de grootste qua aantal producten.

    Knal 299.999 iTuneskaarten in die winkel en een verdwaalde iPhone en je kan zonder te liegen zeggen dat je de grootste bent met 300.000 Apple producten. 🙂

  26. Origineel geplaatst door ilse
    Beats zijn dan ook de headphones waar je het meest betaald voor de slechtste geluiskwaliteit. Puur een mode-item want met goed geluid hebben die dingen NIETS te maken…Origineel geplaatst door peerNiet echt heel belangrijk om te melden, maar die Oranje Beats zit gewoon in het standaard assortiment van Monster en is wereldwijd te bestellen, ook in de NL online apple store.

    Hey Ilse, ik weet niet welke Beats jij hebt gehoord maar ik heb die Beats Pro en het geluid is top! En ja ze zijn prijzig en je kan misschien betere van o.a. Sennheiser vinden die ook wat goedkoper zijn maar design vind ik ook belangrijk en daar betaal je dan ook voor.

  27. Origineel geplaatst door hcsies
    & Bas vd PloegHet is de grootste qua aantal producten.Knal 299.999 iTuneskaarten in die winkel en een verdwaalde iPhone en je kan zonder te liegen zeggen dat je de grootste bent met 300.000 Apple producten.

    Ze hebben de titel nu inderdaad aangepast. Deze was eerst ‘Apple Store Amsterdam is grootste Apple Store ter wereld’.

  28. @Mikey: Ze zijn overrated, heel simpel. Ze zijn niet slecht, maar voor hun prijsklasse wel (voor die prijs verwacht ik meer kwaliteit). Ze zijn mid-range terwijl ze high-range geprijsd zijn dus je betaal zwaar voor het merk & design. Niks mis mee, maar prijs/kwaliteitverhouding is niet optimaal. Voor in de studio en dergelijke hoef ik ze nooit te hebben in ieder geval.
    OT: ben erg benieuwd! Vond de store op 5th avenue ook geweldig, en is naast het eerste echte servicepoint ook een mooie trekpleister voor toeristen, wat de meeste stores zijn in grote steden!

  29. Dan moet je eigenlijk ook gewoon op termijn overal Apple stores bouwen en je producten niet meer in andere winkels verkopen, want dan pas zou je je echt onderscheiden en de maximale exclusiviteit handhaven.
    Snap best dat dat niet te doen is, omdat je dan niet aan de vraag kunt voldoen, maar nogmaals, hij heeft een punt…

  30. Hij heeft wel een punt…
    Natuurlijk het zijn prachtige winkels, en als Apple fan voel ik mij er zeker thuis. Ik heb echter de biografie van Steve Jobs gelezen en daarin wordt er nogal geschreven over de filosofie van de Apple store en wat Jaobs ermee wilde bereiken.

    “Het op een zo origineel en mooi mogelijke manieren aanbieden van net zo originele en mooie producten, zodat deze producten niet in verband worden gebracht met andere merken”

  31. In de London Apple store 1 keer geweest in de hoop er op zn minst 1 heel deftige ipad2-hoes te vinden maar de keuze was wel heeeeel gering(vorig jaar in juli was de ipad2 nog niet erg lang uit natuurlijk..). Moet wel zeggen dat mn daar heel vrizndelijk is en je voelt je daar enorm vrij als klant. heb nog eventjes die lego star wars gedaan op een iMac..was een lokaal lannetje denk ik. positieve ervaring al bij al maar iets meer kleur had in de afwerking had niet misstaan:)

  32. @Iphonuh: Dus het is gewoon een bejaarden shop? k dan.

  33. Hoe laat zou je bij de store moeten zijn zaterdag om bij de eerste 4500 te horen? Ze hadden het immers over de eerste 4500 bezoekers en niet de eerste 4500 klanten dus ook als je niks koopt zou je toch zo’n t-shirt moeten krijgen 😕

  34. Ben benieuwd of we straks daar ook heen kunnen voor garantie. T mobile heeft mijn contract ontbonden nadat ik alles betaald had behalve wat ik niet hoefde te betalen, 2 weken later brief gekregen dat ik het inderdaad niet had hoeven betalen maar dat ik t toch wel had moeten betalen en t dan verrekend was.. Zucht, maar goed als ik daar heen ga zie ik mij. Telefoon niet meer terug denk ik :p

  35. Origineel geplaatst door Mikey
    Hey Ilse, ik weet niet welke Beats jij hebt gehoord maar ik heb die Beats Pro en het geluid is top! En ja ze zijn prijzig en je kan misschien betere van o.a. Sennheiser vinden die ook wat goedkoper zijn maar design vind ik ook belangrijk en daar betaal je dan ook voor.

    En voor de mensen die het wel willen kopen, ben nu in de Apple reseller op de 4de verdieping van de Bijenkorf te Amsterdam, en ook daar is de beats audio studio oranje gewoon te koop: (plaatje)
    Wel veel te duur, dat ben ik met de andere commenters eens. Voor nog geen fractie van die prijs kun je een kwalitatief veel betere hoofdtelefoon van seinheiser krijgen. Die maken pas goede koptelefoons.

  36. Apple store is marketing technish gewoon top, net zoals hun producten.

  37. Is het eigenlijk ook mogelijk om met je saldo op je Apple-ID te betalen? Heb namelijk geen creditcard, dus ook geen creditcard aan mijn account gekoppeld, er staat echter heel veel saldo op mijn account (cadeaubonnen gekregen) ?

  38. Origineel geplaatst door Daan
    Hoe laat zou je bij de store moeten zijn zaterdag om bij de eerste 4500 te horen? Ze hadden het immers over de eerste 4500 bezoekers en niet de eerste 4500 klanten dus ook als je niks koopt zou je toch zo’n t-shirt moeten krijgen

    Ik denk dat ik er om 8 uur ben… 4500 is een hoop en ik denk eerlijk gezegd dat er niet zoveel mensen gaan staan. En iedereen die langs de deur loopt bij de opening krijgt een shirt.

  39. @iMe:

    Er staat nu al een dikke rij bij de apple store!

  40. Origineel geplaatst door Dan
    @iMe:Er staat nu al een dikke rij bij de apple store!

    Echt? Heeft iemand daar een foto van toevallig?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.