Komt dat zien! Apple Special Event-app nu beschikbaar voor de Apple TV

Apple heeft de Apple Special Event-app beschikbaar gesteld voor de Apple TV, zodat je op 21 maart de keynote kunt kijken op het tv-scherm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een speciale app uitgebracht, waarmee je op de vierde generatie Apple TV de aanstaande keynote kunt kijken. Het is ruim op tijd voor 21 maart, als Apple vermoedelijk de iPhone SE en kleinere iPad Pro gaat aankondigen.


Apple Event-app voor de Apple TV met verschillende events.

Bekijk ook

Wat kun jij verwachten van het Apple-event van 21 maart 2016?

Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het event op 21 maart 2016? Van de iPhone SE tot de nieuwe Apple Watch-bandjes en een 9,7-inch iPad Pro, we bespreken alle opties.

Apple Events via losse app

We wisten al dat Apple nog iets zou moeten verzinnen om de keynote ook op de nieuwste Apple TV zichtbaar te maken. Op oudere generaties Apple TV was er altijd een speciaal kanaal voor het kijken van de keynotes. De los verkrijgbare app is te downloaden door te zoeken naar ‘event’. De app is 6,7MB groot.

De nieuwe app verschijnt niet automatisch op het homescreen van de Apple TV. Je moet er handmatig naar zoeken. Na installatie kun je de opnames van eerdere evenementen terugkijken. Op 21 maart 2016 kun je echter aanschuiven om live aankondigingen te kijken via een livestream. In de app is aangegeven op welk tijdstip het begint, namelijk 18:00 uur.

Apple TV-app voor Apple Events met event voor maart 2016.

Kanaal op oudere Apple TV’s

Op de oudere Apple TV’s is het vertrouwde kanaal voor de livestreams inmiddels ook te zien. Start het kanaal maandagavond iets voor 18:00 uur en je hoeft geen moment te missen. Je kan ook de livestream kijken via allerlei andere apparaten zoals een Mac, Windows-pc, iPhone of iPad, zoals uitgelegd in ons aparte artikel hieronder.

Bekijk ook

Zo kijk je op 7 mei de livestream van Apple's iPad-event

Wil jij de livestream van het iPad-event op dinsdag 7 mei volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events, zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

iPad event Apple TV detail

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.