‘Apple schroeft bestellingen iPhone 5 terug’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

iPhone 5 topApple heeft het aantal bestelde iPhone 5-onderdelen voor het eerste kwartaal van 2013 verlaagd. Dit stelt het doorgaans zeer betrouwbare The Wall Street Journal op basis van twee aparte bronnen. Het aantal bestelde schermen zou de helft zijn van wat Apple eerst op het oog had voor het kwartaal en ook andere materialen zouden minder zijn besteld dan origineel beoogd.

Het verminderde aantal kan er op wijzen dat Apple een minder grote vraag naar de iPhone 5 anticipeert dan eerder gedacht. Het is belangrijk om te benadrukken dat Apple de eerder verwachte productieaantallen voor het eerste kwartaal van 2013 heeft verminderd, niet de productie ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit kan er op wijzen dat de vraag naar de iPhone 5 tegenvalt. Dat terwijl de iPhone 5 pas vier maanden verkrijgbaar is.

De iPhone 5S zou ook een rol kunnen spelen bij de verminderde productie-aantallen. Verschijnt de iPhone 5s al in juni, dan zou Apple de productie-aantallen in de komende maanden waarschijnlijk willen terugschroeven. Een lagere productie wijst er vaak op dat Apple zich voorbereidt op een nieuw model.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.